Hvem er størst i landet her?

Presentasjonen av Byggeindustriens liste over «De 100 største i bygg og anlegg» nærmer seg. Om du ikke har sendt inn dine tall er det fremdeles muligheter – men det begynner å haste.

I flere tiår har Byggeindustrien presentert en oversikt over de største utførende virksomheter i bygg og anlegg.

Denne oversikten har vært svært populær blant våre lesere, og er noe mange ser frem til. Det er ikke tvil om at mange bruker denne oversikten til å sammenligne egen fremgang eller motgang mot konkurrentenes resultater og utvikling. Listen gir også en nyttig pekepinn på hvordan det står til med lønnsomheten og soliditeten blant næringens aktører, og viser de generelle utviklingstrekkene.

Oversikten utarbeides i samarbeid med Prognosesenteret, med Kjell Senneset i spissen. Han har vært sentral i utformingen av listen i en årrekke, og få kjenner økonomien i næringens største utførende virksomheter bedre enn ham.

Mange av bedriftslederne har mottatt et skjema for utfylling til denne oversikten. Om du ikke har mottatt et slikt skjema, og om din virksomhet passer inn i kriteriene, kan et slikt skjema bli oversendt om du kontakter Senneset direkte (ks@prognosesenteret.no tlf 48 20 73 91). Frist for å sende inn tallene er satt til 3. juni.

Oversikten gjelder bygg og anleggsentreprenører samt byggmestere og ferdighusfabrikanter. Bedrifter som driver med innredning og installasjonsarbeider (malere, glassmestere, elektrikere etc.), arkitektfirmaer og rådgivende ingeniørfirmaer, er ikke med i oversikten.

Oversikten vil bli publisert i Byggeindustrien nr. 11, som kommer ut 26. juni.

En oversikt over «De 100 største» ligger også tilgjengelig på bygg.no, og her kan du sammenligne tall helt tilbake til 1993.