Sterk vekst i fiskekasseproduksjonen fra Jackon

Det er ikke bare byggevarer Jackon produserer. De er også en produsent av fiskekasser, hvor de opplever sterk vekst for tiden.

Stein Trygsland

I 2010 overtok Jackon i Fredrikstad fiskekasseprodusenten Øksnes Thermo. Fra 2012 til 2013 vokste selskapet med 37 prosent og passerte 50 millioner kroner i omsetning.

– Dette er resultatet av målrettet arbeid. Vi har økt fabrikkens tekniske kapasitet, og har en god og stabil arbeidsstokk. Markedsarbeidet vi har gjort over flere år har også gitt gode resultater, sier administrerende direktør i Stein Trygsland i Jackon i Fredrikstad.

Fiskekassefabrikken Øksnes Thermo ligger på Alsvåg i Øksnes kommune, og leverer fiskekasser til flere oppdrettsbedrifter. Det er ti ansatte ved fabrikken.

– Under vinterfisket etter torsk produserer vi fiskekassser døgnet rundt. Oppdrettsnæringen står for en mer stabil etterspørsel gjennom året. Vi har en god blanding av kunder innen både oppdrett og hvitfisk. Det sikrer oss et godt produksjonsvolum gjennom hele året, sier Trygsland.

Han spår at Øksnes Thermo vil få vekst også i 2014, men ikke så stor som i 2013.

– Det blir kanskje vanskelig å toppe fjoråret, men vi er optimister, sier Stein Trygsland.

Jackon er et heleid norsk industrikonsern som produserer isolasjon og emballasjeprodukter. Selskapet har totalt 14 fabrikker i Norge, Sverige, Danmark, Tyskland og Belgia.