38 Norwegian-flygninger kanselleres hver dag

Hver dag denne uka har Norwegian valgt å kansellere 38 flygninger. Først til helgen kommer Norwegians ruter til å gå som normalt.

Streiken i Norwegian ble avblåst mandag, men faren for storkonflikt førte til en så alvorlig salgssvikt at flyselskapet kansellerer nærmere 190 avganger denne uka. Mandag ble 35 flygninger innstilt. Tirsdag og resten av uka er tallet 38.

– Fram til fredag kommer disse flygningene til å være kansellert, men fra lørdag vil rutene gå som normalt, sier informasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen til NTB.

Han legger ikke skjul på at kanselleringene er uheldig for dem som blir berørt, men sier situasjonen gjorde at flyselskapet ikke hadde noe alternativ.

– Alle passasjerene som er blitt berørt, fikk informasjon om dette forrige uke og ble booket om til neste avgang. I de aller fleste tilfellene dreier det seg om avganger som går maksimalt to timer senere, sier Sandaker-Nielsen.

Norwegian har over 3.000 flygninger i uka. Sånn sett er antallet kanselleringer relativt beskjedent, spesielt i lys av den kraftige ordresvikten trusselen om storstreik medførte, mener Sandaker-Nielsen. Det er stort sett innenlandsruter med høy avgangsfrekvens som er rammet.