Steinlegger Arvid Fjæren (t.v), byråd Dag Inge Ulstein og anleggsleder Geir Fuglseth fikk skryt av byråden for arbeidet i Christieparken. Foto: Kristin Klokkeide

Åpnet ansiktsløftet park i Bergen

Byråd Dag Inge Ulstein åpnet Christieparken i Bergen torsdag 15. mai. Parken har vært gjennom både fornyelse og forskjønnelse.

- Bergen Bydrift har gjort et usedvanlig presisjonsarbeid, spesielt knyttet til kantsteinen i parken, sa Dag Inge Ulstein da han offisielt åpnet parken.

Steinlegger Arvid Fjæren og anleggsleder Geir Fuglseth i Bergen bydrift var tilfreds med godordene fra høyeste kommunale hold.

Begge fikk overrakt blomster som en anerkjennelse for innsatsen. Tre marmorbenker ble avduket med marmor hentet fra Marmorøyen i Bergen.

Arbeidet har pågått siden september. Hver eneste stein er løftet og lagt ned på nytt, og det er asfaltert vei gjennom hele parken, med tre bredder brostein på hver side som svinger seg gjennom landskapet.

- Vi har fortsatt litt arbeid igjen i nedre del av Christiparken og dette forventer vi er ferdig innen september, sier Fuglseth.

Han sier fremdriften i prosjektet har vært god.

I forbindelse med den høytidelige åpningen i regi av Grønn Etat var det sang og taler. En barnehage og en skoleklasse fra nærområdet sang og vaiet med flagg for å markere grunnlovsjubileumet. Christieparken er oppkalt etter byens egen Eidsvoll-mann, Wilhelm Friman Koren Christie. Under åpningen stilte den kjente skuespilleren Helge Jordal opp som en tro kopi, og fremførte også hendelser fra dagboken til Christie.

Parken ble opprettet av Christie og noen venner i 1820. Den ble inngjerdet som en britisk lystpark med broer over de små elvene, bøketrær for å representere Danmark og en gran som skulle vise Norge (den første granplanting på Vestlandet).