Her er de gamle lokalene Statsbygg skal erstatte med et nybygg  for Brønnøysundregistrene.

Brønnøysundprosjektet samles i byen

Statsbygg har flyttet hele prosjektteamet som skal jobbe med nybygget for Brønnøysundregistrene til Brønnøysund denne uken. Hensikten er å arbeide lokalt, tverrfaglig og konsentrert for å komme fram til teamets anbefaling til konseptløsning.

Gruppen, som på meste vil være opp til 30 deltakere med forskjellig kompetanse, skal i en såkalt plansmie utvikle prosjektet fra ulike konseptalternativer til en anbefalt løsning. Ved oppstarten av smia foreligger det flere konseptalternativer. Smia skal gi grunnlag for å trekke en konklusjon, men endelig konseptvalg skjer ultimo juni, skriver Statsbygg i en melding.

Konseptalternativene er ennå ikke utformet som konkrete bygninger med detaljerte fasader, materialbruk eller utendørsplaner, men skal på dette stadiet angi tomteplassering, geometri, høyder og foreløpig plassering av hovedfunksjonene. Prinsipper for parkering er også vurdert.

Brønnøysundregistrene og Statsbygg vil ha utstilling for sine ansatte og innbyggerne. Det arrangeres også et åpent informasjonsmøte i Brønnøysund samfunnshus torsdag 22. mai kl. 18.00, der de ulike konseptene vil bli lagt frem. Her vil det være anledning til å komme med innspill. Det er også mulig å komme med innspill og vurderinger i en periode etter informasjonsmøtet. Statsbygg tar sikte på å ferdigstille forprosjektet om ett års tid.