Avtalen mellom Mesta og Pon Equipment inkluderer blant annet fire hjulgravere av typen Cat M313D+.

Mesta kjøper 10 Cat-maskiner

Mesta og Pon Equipment har inngått avtale om leveranse av 10 Cat-maskiner til veivedlikehold.

Maskinflåten som er bestilt består av fire Cat 930K hjullastere, fire hjulgravere av typen Cat M313D+ og to Cat 140M3 AWD veihøvler.

De nye hjullasterne som skal leveres er ultimate for veivedlikehold, mener produktsjef Dagfinn Sand.

– Med unik trinnløs hydrostatisk transmisjon som gjør at fører kan kjøre turtall på motor uavhengig av fremdriftshastighet, blir kjøring med for eksempel kantklipper en lek. Maskinen har et supert førermiljø, og med bare 66dB i hytta blir det ikke bedre, sier produksjefen i en pressemelding.

Markedsdirektør Espen Paulseth forteller at Pon Equipment er svært fornøyde med at Mesta valgte Pon som leverandør, og fastslår at salget av hjulgraveren M313D+ har nærmest skutt i været siste året.

– God trekkraft, joystick steering, høy hastighet kombinert med presis og sterk hydraulikk og Ride Controll (bomdemping) gjør dette til en meget behagelig og anvendelig maskin. Mye utstyr er standard og førermiljøet gjør at dette er en svært så lønnsom investering både for lommeboka og for arbeidsmiljøet, sier Paulseth.

Veihøvlene som skal leveres er blant markedets mest avanserte og er i tillegg Accugrade Ready, såkalt ARO. Dette innebærer at hydraulikk og styresystem er klargjort for plug-and-play maskinstyring fra fabrikken.

Innkjøpsleder Dagfinn Jørgensen og innkjøpsdirektør Paul Robert Rotevatn fra Mesta signerte avtalen med Pon på onsdag 14. mai. Morten Lier, key account manager, har ledet arbeidet fra Pon Equipments side.