Planleggingsleder - Bypakke Nedre Glomma

Statens vegvesen arbeider for at både gående, syklende, kjørende og kollektivreisende skal komme trygt fram. Vi planlegger, bygger, drifter og vedlikeholder riks- og fylkesveger og har tilsyn med kjøretøy og trafikanter. Som fylkeskommunenes og statens vegadministrasjon bidrar vi med faglig grunnlag for politiske beslutninger og setter dem ut i livet. Vi er en stor samfunnsaktør med over 6500 engasjerte medarbeidere med bred kompetanse fordelt på Vegdirektoratet og fem regioner.

FirmaStatens vegvesen Region øst
FylkeØstfold
StedMoss
Søknadsfrist07.09.2014

Seksjon for Veg- og gateplanlegging har ansvar for å lede planleggingen av mange forskjellige tiltak på riks og fylkesvegnettet i region øst.

Statens vegvesen skal planlegge mange større tiltak som inngår i Bypakke Nedre Glomma. Region Nedre Glomma består av byene Fredrikstad og Sarpsborg og er Norges 5. største byområde. Bypakke Nedre Glomma har som formål å redusere personbiltrafikken gjennom et bedre tilbud til fotgjengere, syklister og kollektivreisende. Finansiering av tiltakene er delvis basert på bompenger. Stortinget forventes å vedta finansieringen av bypakken i 2014. De aktuelle tiltakene har en samlet kostnadsramme på om lag 9 mrd. kr.

Se også http://www.vegvesen.no/Vegprosjekter/nedreglomma

Vi trenger å styrke Team Bypakke Nedre Glomma med en ny Planleggingsleder

Arbeidsoppgaver Planleggingsleder

Hovedoppgaven er å styre prosjekter innenfor gitte rammer tid, økonomi og kvalitet.

Du får ansvar for å lede tverrfaglige prosjektgrupper og sørge for gjennomføring av reguleringsplaner inkludert den tekniske planleggingen. Du vil få ansvaret for kjøp og oppfølging av konsulenttjenester samt lede den formelle planprosessen etter plan- og bygningsloven.

Stillingen innebærer utstrakt samarbeid med prosjektleder og fagpersoner i Team Bypakke Nedre Glomma og andre interne fagseksjoner, berørte kommuner og andre etater og interessenter. Du vil bli en del av et eget fagnettverk for prosjektstyring og planprosess.

Vi ønsker deg som er god til å drive prosesser fremover, liker å samarbeide med ulike aktører og som trives med å ha mange baller i luften samtidig.

Kvalifikasjoner og ønsket bakgrunn:

  • utdanning på mastergradsnivå fra universitet eller høgskole, helst innen vegplanlegging, arealplanlegging, landskapsarkitektur eller arkitektur
  • erfaring fra prosjektledelse er en fordel
  • erfaring fra vegplanlegging på ulike nivåer

Kontorsted:

Kontorsted er i Moss. Vinteren 2014/15 flytter vi inn i et helt nytt og moderne kontorbygg, i Moss sentrum, med alle fasiliteter, egen kantine og treningsmuligheter.

Stillingene lønnes etter nærmere avtale i tråd med etatens lønnspolitikk.

Det trekkes 2 prosent til Statens pensjonskasse. På tjenestereiser dekkes utgifter etter bestemmelsene i Statens reiseregulativ.

En god og mangfoldig arbeidsplass:

Hos oss blir du en del av et stort fagmiljø der du alltid kan få faglig veiledning. Vi har en utpreget delekultur, der kollegaer gjør hverandre bedre. Vi har gode muligheter for faglig og personlig kompetanseheving samt meget gode pensjons- og personalbetingelser.

Statens vegvesen jobber for likestilling og mangfold. Vi ønsker medarbeidere av begge kjønn, fra alle aldersgrupper og fra ulike etniske grupper og nasjonaliteter. Dessuten arbeider vi aktivt for å rekruttere flere medarbeidere med nedsatt funksjonsevne.

Spørsmål om stillingen?

Arnt Ivar Weum

Mobil

974 20 514

Søk stilling

Vis flere stillinger: