– Vi vil i større grad kunne konsentrere oss om vår egen kjernevirksomhet, sier Terje Skatvedt (nr. 2 fra venstre) i Eventyrhus. Her sammen med gode kolleger.

Eventyr-avtale med Optimera

Boligbyggeren Eventyrhus har valgt å inngå totalleveranse-avtale med Optimera for å gi egne kunder et bedre tilbud.

Nøtterøy-bedriften Eventyrhus erkjenner at byggeprosessene stadig blir mer kompliserte, og at kundene ønsker mer spesialtilpasninger. Samtidig er prispresset sterkt. For å møte disse utfordringene har boligbyggeren inngått totalleverandør-avtale med byggevareselskapet Optimera. Som en del av avtalen vil Eventyrhus-kundene bli invitert inn til byggevarehuset Montér for å velge kjøkken og andre interiørprodukter.

Utvider avtalen

Eventyrhus AS utvikler tomteområder og oppfører årlig et 30-talls eneboliger, tomannsboliger og flermannsboliger i Vestfold hovedsakelig i området fra Stokke til Horten. Selskapet som ble etablert i 1992, har til nå handlet byggeelementer og konstruksjonspakker fra Optimera. Nå blir samarbeidet kraftig utvidet.

– Avtalen innebærer at Optimera blir totalleverandør også av trelast og byggevarer, interiør, flis og kjøkken, bad og garderobe. Vi har fått bedre betingelser enn hos konkurrenten. Men, vel så viktig er at vi skal jobbe tettere sammen om service til kundene våre, sier daglig leder Terje Skatvedt i Eventyrhus i en pressemelding.

Han opplyser at selv i år med høy etterspørsel er byggebransjens store utfordring å holde lønnsomheten oppe. Årsakene ligger i prispress som følge av økt internasjonal konkurranse, stigende lønnsnivå, økt kompleksitet i arkitektur og strengere krav fra byggherrer inkludert miljøvennlige løsninger samt voksende dokumentasjonskrav fra både myndigheter og byggherrer.

Partner-gjennomslag

Avtalen med Optimera har en årlig kontraktsverdi på over 15 millioner kroner.

– Avtalen med Eventyrhus er i tillegg symbolsk viktig for oss i Montér og Optimera. Gjennom flere år har vi utviklet anlegg, bedriftskultur, sortiment og tjenestetilbud for å kunne være en partner som bidrar til mer effektiv produksjonen og nye muligheter for byggmestere, entreprenører og boligbyggere. Avtalen viser at arbeidet er vellykket, kommenterer Thomas Schøyen som er regional salgssjef for proffmarkedet i Optimera region Sør.

Tilvalg hos Montér

Et eksempel på hvordan Optimera vil opptre som partner med Eventyrhus, er at boligkundene nå vil bli invitert inn til møte med tilvalgskoordinator Vigdis Hellevik hos Montér Zeiner i Tønsberg. Hun og hennes fagkolleger vil vise kundene hvilke valgmuligheter de har for kjøkken, bad, garderobe, fliser, peiser, ovner og andre interiørprodukter. Ønsker kundene å gjøre valg utover det boligkontrakten tillater, koordinerer Hellevik dette og gir tilbud på aktuelle produkter.

– Vi vil i større grad kunne konsentrere oss om vår egen kjernevirksomhet og få hjelp til å håndtere alle detaljene interiørvalg innebærer. Tid er en knapp ressurs, og dette er et viktig konkurranseelement for oss som boligbygger, sier Terje Skatvedt.

Optimera er Norges største aktør innen salg og distribusjon av byggevarer, trelast og interiør med 140 utsalgssteder, 2000 ansatte og nærmere 7 milliarder i omsetning.