Ill. Mott McDonal

Skanska bygger ny vognhall for Bybanen i Bergen

Skanska Norge AS har signert avtale med Bybanen Utbygging AS om byggingen av ny vognhall på 14 000 m2 for oppstilling av 40 bybanevogner. Kontrakten har en verdi på cirka 180 millioner kroner.

Avtalen ble signert torsdag denne uken, etter at Skanska Norge, ved distriktskontor Bygg Bergen, leverte det beste og mest fordelaktige tilbudet i en utlyst anbudskonkurranse. Prosjektet skal betjene Bybanedriften som serviceareal, og er en del av den totale bybaneutbyggingen i Bergen. Prosjektet ligger like ved Bergen Lufthavn, Flesland, og vil ha oppstart uke 32. Planlagt ferdigstillingsdato er november 2015.

I tillegg til vognhallen, omfatter entreprisen byggingen av et tilhørende bygg som skal romme funksjoner som sanding, vasking og hjuldreiing. Prosjektet skal gjennomføres som en generalentreprise, noe som inkluderer både bygningsmessige og bygningstekniske arbeider.

- Bybanen er et kollektivtilbud av stor samfunnsmessig betydning for bergenserne, og vi er stolte over å få ta del i et prosjekt som direkte påvirker service og drift. Vårt tidligere samarbeid med Bybanen  har vært meget positivt, og vi ser frem til å videreføre dette, sier Jostein Fjærestad, regiondirektør for Bygg Bergen i Skanska.

Skanska Norge har tidligere inngått kontrakt med Bybanen om en entreprise som omfatter byggingen av et verksted/ depot på ca. 10 000 m2. Disse arbeidene er under full produksjon.