Slik blir det nye kombinasjonsbygget til IK Stavanger. (Illustrasjon: Bark Arkitekter)

Backe Bygg sikret kontrakter for nesten 90 millioner

I sterk konkurranse med lokale og nasjonale totalentreprenører fikk Backe Bygg oppgaven med å bygge nytt kombinasjonsbygg for IK Stavanger. I tillegg skal entreprenøren bygge en flerbrukshall i Sandnes.

Kombinasjonsbygget Backe Bygg skal føre opp for IK Stavanger, er en del av IK Stavanger sin relokalisering, hvor de også har kjøpt Maersk sitt gamle bygg på Forus.

Prosjektet har en kontraktsramme på rundt 39 millioner kroner og blir cirka 1200 m2. Prosjektet er tegnet av Bark Arkitekter, som har lagt stor vekt på å få frem en spennende fasadeløsning og effektiv utnyttelse av arealene.

– IK Stavanger er en typisk "Petter Smart-bedrift" innen oljeservice og modifisering. Dette gjør at verkstedsdelen er spekket av teknikk for å kunne møte den store variasjonen av oppdrag, skriver Backe Bygg i en pressemelding.

Gulv blir forsterket for å tåle strekktesting av konstruksjoner og det er stikkontakter og trykkluft tilgjengelig over det meste av arealet.

– Vi ser for oss en byggetid på ni måneder og prosjektet er nå under detaljprosjektering. Vi starter pælearbeider på tomten så snart" IG" er mottatt fra kommunen, skriver de i meldingen.

Backe Bygg sikret seg nylig også et byggeprosjekt i Sandnes. Lokalmiljøet på Bogafjell i Sandnes kommune skal endelig få en lenge etterlengtet flerbrukshall. Det er Sandnes kommune v/Sandes Eiendomsselskap KF som er byggherre.

Totalentreprisen er på cirka 48 millioner kroner og byggetiden vil trolig være på rundt 10 måneder.

– I tråd med kommunens miljøambisjoner skal bygget levers etter lavenergistandard, og det legges stor vekt på å få gode løsninger med lang levetid og lavt vedlikehold. I prosjekteringsfasen skal også CO2 varmepumpe utredes som alternativ energikilde, ifølge Backe Bygg.

– Prosjektet er tegnet av Arkipartner as som Backe Bygg as samarbeider med i et annet prosjekt for Sandnes kommune, nemlig oppføringen av Sørbø Skole.

Bogafjellhallen i Sandnes. (Illustrasjon: Arkipartner AS)