Onsdag, 14. mai ble en spesialprodusert gangbru i betong, komplett med vanger og trappeløp, i en lengde på 22,5 meter og en vekt på ca. 36 tonn montert på byggeplassen i et samløft av to 220 tonns Liebherr kraner.<p></p>

Prefabrikkert gangbru på 36 tonn

Midt i bysentrum av Kongsberg er nå en stor forandrings- og utviklingsprosess i gang. Et delprosjekt av «KKP» eller Kunnskap- og kulturpark er etableringen av det nye kunnskap- og kulturtorget i den gamle bydelen på Vestsida.

Hele Kongsberg sentrum skal oppgraderes gjennom ulike byggeprosjekter i flere deler av byen, for å være attraktiv for framtiden - som en kulturby, en kunnskapsby, et attraktivt sted for næringslivet og ikke minst for folk.

Byggestarten for kunnskap- og kulturtorget var i oktober 2013, og bygget - etter designkonseptet fra Code Arkitekter samen med nederlandske Mecanoo Architecten - er under oppføring.

Loe betongelementer as og Loe Elementmontasje as har produsert og montert flere etasjer med bl. a. søyler, bjelker, hulldekker og trappeelementer på ulike nivåer. Fremdriften er nå tydelig synlig, og det flotte bygget tar form.

Onsdag, 14. mai ble en spesialprodusert gangbru i betong, komplett med vanger og trappeløp, i en lengde på 22,5 meter og en vekt på ca. 36 tonn montert på byggeplassen i et samløft av to 220 tonns Liebherr kraner.

Ifølge Jan Børge Loe, prosjektlederen i Loe Betongelementer AS, er byggherren og arkitektene fornøyd med betongoverflatene.

- Arkitektene skryter veldig av hvor bra kvalitet Loe har på elementene. De synes overflater og generell utførelse er så bra at de vil ha mer eksponert betong enn de opprinnelig hadde tenkt, sier Loe.