Europeisk heder til norsk rådgiver

For andre gang har Norge klart å hevde seg i den store europeiske konkurransen EFCA Young Professionals Competition for rådgivere, som ble arrangert for femte gang i år.

EFCA Young Professionals

EFCA er den europeiske sammenslutningen av rådgivende ingeniør-foreninger. Norges representant i EFCA er RIF (Rådgivende Ingeniørers Forening).

EFCA Young Professionals Competition 2014 var den femte i rekken.

Konkurransen er åpen for kandidater under 35 år fra rådgiverfirmaer som er medlem i deres nasjonale rådgivende ingeniør-bransjeforening.

EFCA mottar et stort antall bidrag fra hele Europa til konkurransen. De kårer en vinner, en annenplass, en tredjeplass og syv hederlig omtale-kandidater. Fredrik Barth var den høyest rangerte av disse i 2014.

Tidligere har også et norsk bidrag fått hederlig omtale. Det var Stefano Chiti fra COWI i 2012.

Fredrik Barth er nemlig ikke bare vinneren av RIF-prisen Årets Unge Rådgiver i RIF 2013, han ble nemlig også nominert av sitt firma Asplan Viak og RIF til den europeiske konkurransen, og endte opp med hederlig omtale.

Konkurransen har som mål å synliggjøre den neste generasjonen europeiske ledere innen rådgiverbransjen, og å vise frem hvor allsidig og attraktivt rådgiveryrket er.

Bidraget fra Barth, Asplan Viak og RIF viser hvordan Barth har vært idehaver, initiativtager og oppdragsleder på et byutviklingsstudie for Bergen, et prosjekt som også fikk svært stor oppmerksomhet i pressen og i fagmiljøet. Det at rådgiverne tar en ledende rolle for å lede gode byutviklingsprosesser, som involverer mange ulike interessenter, krever høy plankompetanse og forståelse for andre fag, er viktig. Barth er et forbilde i så måte.

Juryen sier: “Vi var imponert over kvaliteten på bidragene, som kom fra hele Europa. Vinnerne er valgt ut på basis av det de har oppnådd så langt i karrieren, evne til innovasjon, presentasjon, utdanning og referansene.”