Administrerende direktør Klaus-Anders Nysteen i Entra vil rendyrke eiendomsporteføljen og selger seg ut av UP Entra. (Arkivfoto)

Entra selger seg ut av eiendomsselskap

Entra selger sin eierandel i UP Entra AS til medaksjonær Utstillingsplassen Eiendom. Eiendommene i UP Entra er totalt verdsatt til i overkant av 800 millioner kroner.

Utstillingsplassen Eiendom

Et av innlandets store eiendomsselskaper med ca. 330 000 kvadratmeter forvaltet areal. Utstillingsplassen Eiendom AS driver eiendomsutvikling og eiendomsforvaltning med utgangspunkt i Hamar området, men gjennomfører også større utbyggingsprosjekter i Oslo, Trondheim og Tromsø og har for øyeblikket i overkant av 80 000 kvadratmeter under oppføring alene eller i samarbeid med partnere. Største eiere i selskapet er Haugans Hus AS og OBOS Forretningsbygg AS.

- Salget gjennomføres som en del av Entras strategi om å rendyrke eiendomsporteføljen. Vår strategi i tiden fremover er å videreutvikle vår ledende posisjon i kontormarkedet i de fire største byene i Norge. Vi er derfor godt fornøyd med salget, sier Entra-sjef Klaus-Anders Nysteen i en pressemelding.

Ifølge selskapet satser de i tiden fremover på "fleksible og miljøriktige kontoreiendommer nært tilknyttet kollektivknutepunkter".

Frem til nå har Entra eid 50 prosent av UP Entra, mens Utstillingsplassen har eid resterende. UP Entra AS eier cirka 80 000 kvadratmeter eiendom i Hamar, Lillehammer og Kongsvinger.

- Vi er glade for å overta Entras eierandel i UP Entra AS. Selskapet eier flere flotte kontantstrøms-eiendommer og eiendommer med utviklingspotensial i Hamarregionen. Vi har hele tiden vært ansvarlig for forvaltning og drift av eiendommene, og gleder oss nå til å også eie selskapet 100 prosent, sier administrerende direktør i Utstillingsplassen Eiendom, Tron Sanderud. Han lover at leietakerne ikke vil merke mye til eierskiftet.

Porteføljen består i hovedsak av kontoreiendom. UP Entra eier blant annet Statens Hus på Hamar som huser statlige leietakere slik som Fylkesmannen i Hedmark, Riksrevisjonen og Forsvarsbygg, samt Stangeveien 109 på Hamar med Jernbaneverket som leietaker.