Frp-Sandberg mener vegdirektøren må gå av

- Avsløringene av Statens vegvesens hemmelighold av interne granskningsrapporter er så alvorlig at vegdirektøren må gå. Det sier Frp-nestleder Per Sandberg. Han mener avsløringene er en skandale.

Det er VG som den siste tiden har skrevet om at Staten vegvesen har hemmeligholdt sine ulykkesrapporter i mange år. Selv om rapportene kan ha inneholdt bevis og konklusjoner som kunne ha vært til nytte både for påtalemyndigheten og forsvarere i rettssaker etter alvorlige trafikkulykker, er de blitt beholdt internt.

– Jeg er rystet. Dette er en komplett skandale. At disse rapportene har blitt holdt hemmelige og ikke blitt tilgjengeliggjort for politi, advokater og pårørende, er ikke til å begripe. Her har det etter alt å dømme skjedd flere justismord, mener Sandberg.

Han mener ansvaret for hemmeligholdet ligger på skuldrene til vegdirektør Terje Moe Gustavsen, og at konsekvensen av dette er soleklar.

– Vegdirektøren må gå. Det er det ingen tvil om. Det er sikkert flere ledere i Vegdirektoratet som har sittet på disse rapportene som også bør gå, sier Sandberg, som også ønsker at det må nedsettes et uavhengig granskningsutvalg.

Sandbergs partikollega - samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen - er mer forsiktig og sier at han har tillit til vegdirektøren «så lenge han gjør det jeg ber ham om».

Terje Moe Gustavsen har ikke ønsket å kommentere saken, skriver VG.