Heidi Berg (i midten) og Ruth G. Haug (t.v.) jubler med resten av den norske delegasjonen etter at Norge vant avstemningen om å få arrangementet WTC i 2017. (Foto: Klaus Eriksen, Anlegg&Transport)

Norge skal arrangere WTC i 2017

Norge er valgt til å arrangere World Tunnel Congress (WTC), verdens største tunnelkonferanse, i Bergen 9.-15. juni 2017.

Dette ble klart etter avstemning under årets WTC-konferanse i Iguassu Falls i Brasil. De 71 medlemslandene i International Tunnel Association (ITA) kan stemme for hvor kommende WTC-konferanser skal arrangeres. Under årets avstemningen avla 55 nasjoner stemmer, og Norge vant med over 50 prosent av stemmene i første runde. Konkurrentene var Frankrike (Paris) og Nederland (Amsterdam).

Konferansen i Bergen vil samle verdens ledende tunnelekspertise gjennom en hel uke. Her vil tunnelteknologi, prosjekter og internasjonal nettverksbygging stå i fokus. Det er ventet godt over 1.200 besøkende til WTC i Bergen, blant disse fageksperter, entreprenører, byggherrer og andre beslutningstagere fra hele verden.

Norsk Forening for Fjellsprengningsteknikk (NFF) står som arrangør for konferansen. NFF har i en årrekke hatt tradisjon for å dele erfaringer og kunnskap gjennom felles NFF-stand på WTC. Dette legges merke til i utlandet. I årene som kommer står Norge overfor mange store og komplekse prosjekter som vekker internasjonal interesse.

- Vi tror dette er noe av grunnen til at vi vant frem i avstemningen. Det er ingen tvil om at det er stor lidenskap i denne bransjen i Norge. Det er jeg veldig stolt over, sier NFF-formann Heidi Berg.

- Dette er en unik mulighet til å sette norsk tunnelekspertise på verdenskartet. Vi takker alle våre støttespillere i inn- og utland for tilliten, sier det norske ITA-styremedlemmet Ruth G. Haug.