Lærdal-ordfører skuffet over regjeringen

Ordfører Jan Geir Solheim (Sp) i Lærdal forventet at regjeringen ville gi kommunen penger over revidert nasjonalbudsjett for å bygge opp Lærdalsøyri etter katastrofebrannen.

– Jeg er sint, overrasket og skuffet, skriver ordføreren i en pressemelding til Bergens Tidende etter at det reviderte budsjettet ble lagt fram onsdag.

Solheim mener statsminister Erna Solberg (H) og kommunalminister Jan Tore Sanner (H) etter brannen i januar lovte å åpne lommeboka for å hjelpe kommunen med gjenoppbyggingen av Lærdalsøyri. 40 bygninger ble totalskadd i brannen.

– Vi har riktignok fått 4,8 millioner kroner for utgifter under selve brannen, men det var mindre enn vi ba om, og mesteparten gikk ut til alle dem som hjalp oss, sier ordføreren.

Solheim henvender seg nå til Stortinget med bønnen om hjelp.

– Det er snart fire måneder siden brannen, og vi har påtatt oss store utgifter i den tro at løftene vi fikk, ville bli innfridd, sier Lærdal-ordføreren.

Kommunen får 200 millioner kroner i forsikringsutbetalinger etter storbrannen, men i vår ba rådmann Alf Olsen regjeringen om 50 millioner kroner til gjenreisning av brannområdet.

Regjeringen bevilget i revidert nasjonalbudsjett 10 millioner ekstra for å bedre brannberedskapen for verneverdig trehusbebyggelse mot branner som den i Lærdal.