IKEA Åsane. (Arkivfoto)

IKEA-forlik etter millionstrid om lekkasjer

RindeRekon utførte omfattende fasadearbeider for IKEA på det nye varehuset i Bergen, men lekkasjer gjorde at IKEA holdt tilbake et millionbeløp av oppgjøret. Nå har partene inngått forlik.

Det er NRK Sogn ogFjordane som melder dette.

Det nye IKEA-varehuset på Åsane i Bergen åpnet i 2012, men etter kort tid begynte vann å trenge seg inn fra fra vegg- og takkonstruksjonen i det splitter nye bygget.

Da lekkasjene oppstod, holdt IKEA tilbake 10 millioner kroner av oppgjørssummen fordi de mente det var mangler ved jobben RindeRekon hadde utført.

Forlik

Denne uken var det satt av fem dager i tingretten for rettssaken mellom partene, men mandag ettermiddag ble de to partene i konflikten enige om en avtale.

– Vi er fornøyde med å ha komme til et forlik, men utover det ønsker vi ikke å kommentere forliket, sier daglig leder i RindeRekon, Bjartmar Rinde, til NRK.no.

Heller ikke IKEA vil kommentere innholdet i forliksavtalen overfor NRK.

RindeRekon har tidlegere tapt et søksmål mot den tyske leverandøren og produsenten av fasadeelementene som er brukt.

Påkostet og stort

Da det store møbelhuset ble åpnet 2. mai var det ikke bare Norges største IKEA-varehus, det var et bygg som utmerket seg på verdensbasis.

Ikke noen andre steder i verden har Ikea brukt mer penger på å tilrettelegge for trafikken til varehuset, og bare et fåtall utbygginger, som midt i Brooklyn i New York, kan ifølge NRK sammenlignes i totale kostnader.

– Det har vært bygget mer kostbare bygg et fåtall andre steder i verden, blant annet i USA, Kina og Japan. Men i Europa er nok dette det aller dyreste, sa varehussjef Odd Rune Bjørge rett før åpningen i 2012.

Ikea-bygget i Bergen er på totalt 38.000 kvadratmeter.