Den eksisterende Krinsvassbrua er, ifølge Vegvesenet, for smal og uoversiktlig. Foto: Statens vegvesen

Lyser ut bruentreprise i Rissa

Statens vegvesen lyser nå ut jobben med å bygge den nye Krinsvassbrua i krysset på fylkesvei 715/710 i Trøndelag-kommunen Rissa.

Det skriver Vegvesenet på sine nettsider onsdag.

Den nye brua over Nordelva ved Krinsvatnet blir omtrent 65 meter lang, og skal bygges på østsida av eksisterende bru. Hensikten med utbyggingen er, ifølge pressemeldingen, å bedre trafikksikkerheten og framkommeligheten på veistrekningen.

– Entreprenører som vil bygge den nye brua har frist på seg til 23. juni med å levere tilbud. Vi regner med at anleggsarbeidet tar til på begynnelsen av høsten. Prosjektet er planlagt ferdig sommeren 2015, sier byggeleder Håvard Ellingsen i Statens vegvesen.

Utbedrer bakketopp

En bakketopp rett vest for brua skal også utbedres for å oppnå god sikt i krysset, skriver Vegvesenet.

I tillegg skal veigrøft utvides, ny drenering legges, og rekkverk settes mot eksisterende bergskjæring. Eksisterende parkeringsplass mellom bomstasjonen og Nordelva skal utvides for parkering og omlastingsformål.

Dagens trafikksituasjon

Trafikkmengden på strekningen (tall fra 2011) ligger gjennomsnittlig på 1.430 kjøretøy i døgnet over brua (mot Rissa), 1.100 på fylkesvei 710 (mot Bjugn) og 960 på fylkesvei 715 (mot Åfjord). Andel tunge kjøretøy er mellom 10 og 13 prosent. Fartsgrensen er 80 kilometer i timen.

Bredden på eksisterende bru er fem meter, og tilfredsstiller ikke dagens krav til veiutforming, skriver Vegvesenet. Det gjør det blant annet umulig for kjøretøy å passere hverandre, og dette fører til nedsatt kapasitet over brua.

Tilstøtende kryss på nordsiden er tilsvarende trangt, og svingen inn til brua er krapp og uoversiktlig. Større kjøretøy må over i motsatt kjøreretning for å komme inn på brua. Det ligger en bakketopp på fylkesvei 710 rett vest for krysset, som også gir dårlig sikt inn mot brua.

Statens vegvesen bygger på vegne av Sør-Trøndelag fylkeskommune og Nord-Trøndelag fylkeskommune.