Slik kan Rovdefjordbrua bli seende ut. Illustrasjon: Snøhetta

Reinertsen, Dr. Techn. Olav Olsen, Snøhetta og SINTEF tildeles forprosjekt på historisk bru

Rovdefjordbrua kan bli verdens første flytende rørbru. Reinertsen, Dr. Techn. Olav Olsen, Snøhetta og SINTEF er nå tildelt forprosjektet på det historiske prosjektet.

Det skriver entreprenør Reinertsen i en pressemelding på sine nettsider onsdag.

Målet med forprosjektet er å utrede hvordan Rovdefjordbrua kan bygges som en kombinasjon av neddykket rørtunnel og flytebru i Møre og Romsdal.

– Vi har allerede vist hvordan konseptet med neddykket rørtunnel og flytebru er konkurransedyktig på spenn med dype eller vanskelige bunnforhold, og vi har allerede gjort mulighetsstudier og kostnadsestimater på lignende utbygginger. Det er nettopp fordi vi kan vise til dette at Vanylven Utvikling gir oss denne muligheten,uttaøer prosjektleder Morten Bjerkås i Reinertsen.

Offshoreteknologi

Brua tar, ifølge Reinertsen, i bruk teknologi fra oljeplattformene i Nordsjøen.

– Vi ser verdien av å bringe inn vår offshorekompetanse fra betongplattformer i Nordsjøen når vi nå setter i gang med rørbrua, sier Koldbjørn Høyland, direktør i Dr. Techn. Olav Olsen.

Forprosjektet skal inneholde både en teknisk prosjektering og visualisering av løsning, samt et kostnadsanslag, skriver Reinertsen.

– Vi er stolte over dette oppdraget og den tilliten en aktør som Vanylven Utvikling viser oss. Prosjektet er et signalprosjekt hvor vi virkelig får vist frem det ypperste av ingeniørkunsten vi kan by på, sier Kristian Reinertsen, direktør i Reinertsen Entreprise.

Sterkt team

Sammen med Reinertsen går Dr. Techn Olav Olsen, Snøhetta Oslo og SINTEF. Grupperingen har jobbet sammen om fjordkryssinger siden 2011, der de har sett på ulike flytende konsepter.

«Vi er en gjeng som har jobbet godt sammen i over flere år nå. Neddykket rørbru er blitt utredet for et antall lengre kryssinger flere steder i verden. Likevel er det så langt ikke bygget en flytende rørtunnel uten kontakt med sjøbunnen. Uten å ta resultatene fra forprosjektet på forskudd tror vi teknologien nå er moden for å ta skrittet fullt ut på Rovdefjordbrua», skriver Reinertsen.

Kommunedelplan for Rovdefjordbrua er, ifølge pressemeldingen, oversendt de berørte kommunene, og skal legges ut på offentlig høring i løpet av mai og juni.