- Flere etterspør fargerike offentlige gulv

Det offentlige beveger seg fra det grå og trauste til mer mønster og farger på gulvet.

- Vi ser en økt interesse innen fargerike gulv på offentlige steder. I Norden har vi tidligere fokusert nesten utelukkende på de forskjellige grå- og beigenyansene. iQ-kolleksjonen består av 188 farger totalt, og gir dermed flere muligheter til å kombinere de ulike nyansene, sier Kerstin Lagerlöf, nordisk kommunikasjonssjef i Tarkett.

Nå er gulvprodusenten ute med en ny kolleksjon av iQ Eminent, en allerede veletablert kolleksjon av homogent vinylgulv for offentlige miljøer.

Ifølge Tarkett gir den nye kolleksjonen mulighet til å skape et mer variert og moderne uttrykk med  sterke farger, kombinert med de klassiske grå tonene. Samtidig er både holdbarhet og slitestyrke ivaretatt.

- Gulv i offentlige miljøer stiller svært høye krav til både det estetiske og den funksjonelle holdbarheten. Gulvet må tåle sterk slitasje på utsatte steder og samtidig møte de strenge hygienekravene som kreves, eksempelvis hos et sykehus. iQ Eminent er en del av Tarkett sin iQ-serie med homogen høykvalitets vinylgulv som oppfyller alt dette, heter det i pressemeldingen.

I likhet med andre gulv fra produsenten, er også vinylgulvene uten ftalater.

- iQ Eminent har siden 2011 vært fri for ftalater og er et gulv som beviser at det er mulig å arbeide med holdbarhet og funksjon samtidig. Vi arbeider langsiktig innenfor bærekraftig utvikling og øko-innovasjon, og er stolte av å starte 2014 med å fortløpende bytte til ftalatfrie mykgjørere i alle våre produksjonsenheter, sier Peter Okmark, miljøsjef i Tarkett i Norden.