Eidsvolls plass er klar for 17. mai. (Foto: Statsbygg)

Nå er Saras telt blitt til Eidsvolls plass

Den velkjente, men etterhvert nedslitte, uteserveringen Saras telt i Oslo er for lengst historie. Nå har Statsbygg ferdigstilt parkområdet Eidsvolls Plass vest i Sentrumsparken.

- Området står ferdig som avtalt til grunnlovsjubileet. Onsdag 14. mai er det klart for offisiell åpning, skriver Statsbygg på sine sider.

Regjeringen besluttet i 2009 at Saras telt på Eidsvolls plass ved leieavtalens utløp i mars 2013 skulle rives og at området skulle tilbakeføres til park.

Med denne åpningen gjenopprettes kontakten mellom Eidsvolls plass øst (Stortingsplassen) og Eidsvoll plass vest (Spikersuppa), samt kontakt videre vestover mot Studenterlunden.

- Vi har lagt vekt på en enkel tilbakeføring av arealet til park og bevaring av gode forbindelseslinjer gjennom parken. Parkdraget mellom Studenterlunden og Eidsvolls plass skal framstå som et sammenhengende parkbelte, samtidig som de mindre rommene skal beholde sin individuelle karakter. Sammenheng er oppnådd ved å bruke samme type belegg, belysning, beplantning og møblering sier regiondirektør Beate Bomann-Larsen i Statsbygg i meldingen.

Sammen med blant andre Oslo-ordfører Fabian Stang vil Bomann-Larsen ta del i den offisielle seremonien onsdag kl.13.00.

Arbeidet ble påbegynt i juni 2013 og står nå altså ferdig i mai 2014.