En av Park & Anleggs nye sikkerhetsvogner står nå synlig plassert ved entreprenørens rv. 22 anlegg mellom Lillestrøm og Fetsund.

Park & Anlegg går nye HMS-veier

Som første entreprenør i landet har Park & Anlegg utviklet en egen sikkerhetsvogn.

Daglig leder Jack Valleraune i Park & Anlegg.

En av tre nyinnkjøpte sikkerhetsvogner står nå synlig plassert ved Park & Anleggs rv. 22 anlegg mellom Lillestrøm og Fetsund, den andre er plassert på det nye sykehuset som er under bygging på Kalnes i Sarpsborg og den tredje blir plassert på Ski stasjon hvor Park & Anlegg også har et prosjekt.

– Vegdirektør Terje Moe Gustavsen utfordret bransjen til å ta tak i noen fellestrekk knyttet til de mest alvorlige ulykkene. Dette gikk blant annet på fokus på sikker jobb analyse og en større grad av involvering av underentreprenørene i HMS-arbeidet. Sikkerhetsvognen er vårt svar på denne utfordringen, sier daglig leder Jack Valleraune i Park & Anlegg.

Sikkerhetsvognen inneholder blant annet to pasientsenger, hjertestarter og førstehjelpsutstyr. I andre halvdel av vognen er det arbeidsplass.

Sikkerhetsvognen inneholder kontordel til bruk i arbeidet med sikker jobbanalyse og HMS. I tillegg inneholder vognen hjertestarter, førstehjelpsutstyr og to pasientsenger.

– Vi går alltid gjennom HMS-biten med alle involverte i startfasen av prosjektene, men vi tror repetisjon og synlighet er viktig og vi håper sikkerhetsvognen vil bidra til å tydeliggjøre våre forventninger og krav til HMS. Park & Anlegg skal være i front på HMS-området, sier Valleraune.