Ryfast trues med anleggsstopp

Helsepolitikere i Stavanger vurderer å kreve anleggsstopp i Ryfast-prosjektet.

Naboer på Hundvåg nord frykter for helsen og livskvaliteten, og klager på både blant annet dårlig nattesøvn. Nå vurderer Stavanger-politikere drastiske tiltak mor Ryfast-anlegget på Hundvåg nord, ifølge Stavanger Aftenblad.

Klagebrev

I et brev til Statens vegvesen, levekårspolitikere i Stavanger, Fylkesmannen i Rogaland samt helserepresentanter i Stavanger kommune, klager 82 beboere på Lunde og Skeie over alvorlige sovevansker og over liv som «er blitt forstyrret på en meget alvorlig måte.»

Kan bli anleggsforbud

Sissel Stenberg (Frp) har nå brakt saken inn for arbeidsutvalget til kommunalstyret for levevilkår i Stavanger, og Kåre Reiten (H) sier det er aktuelt å ilegge forbud mot videre anleggsarbeid dersom problemene vedvarer, skriver Stavanger Aftenblad.

Dagbøter

Helsesjef Corinna Vossius var tirsdag på nok en befaring på Hundvåg nord. Hun vurderer ikke anleggsstopp som et aktuelt tiltak, men bekrefter likevel at kommunen har anledning til å kreve stopp i arbeidet og ilegge dagbøter.

Vil følge regelverket

Prosjektleder Gunnar Eiterjord i Statens vegvesen viser forståelse for ubehagelighetene de berørte naboene opplever. Samtidig understreker prosjektlederen at anleggstransport via lekter er brukt for å unngå belastning for skoler og mange tusen mennesker nær Hundvåg ring, selv om løsningen er både dyrere og mer komplisert enn alternativene.

–Det er ikke vårt ansvar å mene noe om regelverket. Vår oppgave og vårt ansvar er å påse at det følges. Det forventer vi at lokale myndigheter også gjør, sier Eiterjord til Stavanger Aftenblad.