Tømmer, mars 2013Trond Joelson

Millionoverskudd for Moelven Våler

Norges største sagbruk, Moelven Våler, kan melde om fire millioner i overskudd for første kvartal i år.

Det skriver Østlendingen på sine nettsider fredag.

For bare ett år siden måtte sagbruket bite i seg et driftsunderskudd på 600.000 kroner for første kvartal. Nå er den negative trenden snudd hos Moelven, og man skjærer mer tømmer enn noen gang.

Norges største sagbruk med 62 ansatte tar daglig imot 35 vogntog med tømmer, og sender daglig ut 17 trailere med ferdig last, skriver Østlendingen.

Snuoperasjon

Direktør ved Moelven Våler, Anders Lindh, sier overfor Østlendingen at nøkkelen til suksessen er de ansatte ved sagbruket.

– Produksjonen går fantastisk bra. Vi ligger i øyeblikket halvannen uke foran budsjett i produksjonen. De ansatte skal ha en veldig stor del av æren for det. Det jobbes utrolig bra i alle ledd, både ute på bruket og inne med salgsapparat. Samtlige bidrar sterkt til at det går så bra. Budsjettet er høyt, og salget går veldig bra. Og vi tjener bra med penger, sier Lindh.

Moelven Våler på Braskereidfoss bidrar sterkt til at Moelven-konsernet etter tre måneder i 2014 har et driftsoverskudd på 64 millioner kroner, mens det til samme tid i fjor var et driftsunderskudd på 54 millioner kroner.

Ligger an til rekordår

Det er lagt opp til at det skal skjøres 330.000 kubikkmeter tømmer ved saga på Braskereidfoss i 2014, og det vil bety ytterligere nye rekorder, skriver Østlendingen.

– Vi har skrudd opp produksjonen ganske mye, og salget henger med. Så det ser i hele tatt lyst ut. Vi har også kapasitet til å skjære enda litt mer, sier Anders Lindh.

Sagbruket selger til 20 land, med Japan, Tyskland og Frankrike som de største eksportmarkedene.