OBOS vil kjøpe hele BWG Homes

Styret i BWG Homes ASA er blitt informert om at OBOS har til hensikt å fremme et frivillig tilbud på samtlige utestående aksjer i BWG Homes ASA.

BWG Homes

BWG Homes utvikler, selger og bygger boliger i Norden. Konsernet eier merkevarene Block Watne og Hetlandhus i Norge, Kärnhem, Myresjöhus og SmålandsVillan i Sverige. BWG Homes leverer årlig omlag 2 000 nye boliger gjennom egne boligprosjekter og til kunder med egen tomt. BWG Homes har 1 040 ansatte. Operativ omsetning i 2013 var på 3,9 milliarder kroner.

OBOS

OBOS er et boligbyggelag som eies av sine nesten 340 000 medlemmer. OBOS driver utvikling og salg av bolig og eiendom, eiendomsmegling, eiendomsforvaltning, bankvirksomhet og utleie av eiendom. OBOS har virksomhet i de største byene i Norge, i det sentrale østlandsområdet og i Viken-området på begge sider av Oslofjorden. OBOS har medlemmer i nesten alle landets kommuner.

OBOS er i dag selskapets største aksjonær med en eierandel på 32,99 prosent.

- Dette er en del av vår strategi om å etablere oss over store deler av Norge. Block Watne har et sterkt merkenavn med en bred geografisk distribusjon som supplerer OBOS sin ordinære byggevirksomhet svært godt også produktmessig, sier konsernsjef Martin Mæland i OBOS.

I henhold til melding fra OBOS mandag, har OBOS inngått forhåndsaksepter / avtaler om rett til kjøp av aksjer i BWG Homes ASA som innebærer at OBOS kan bli eier av ca. 60 prosent av aksjene i selskapet. OBOS har til hensikt å fremme et frivillig tilbud på samtlige utestående aksjer i BWG Homes ASA til pris kr 15,- per aksje, muns eventuelkt utbytte. Dermed verdsetter OBOS-budet selskapet til rundt to milliarder kroner.

Siste sluttkurs for BWG-aksjen på Oslo børs var 11,75 kroner.

OBOS ønsker å drive den norske virksomheten videre under merkenavnet Block Watne og representerer et stabilt, norsk eierskap for en viktig boligbyggingsaktør med rike tradisjoner. OBOS har også ambisjoner om å være en god eier for BWG Homes sin virksomhet i Sverige og vil utvikle denne videre i tråd med den etablerte strategien for Sverige.

- OBOS vil dessuten kunne gi BWG Homes et større kundegrunnlag og tilføre selskapet økt kompetanse og kapitalstyrke, sier konsernsjef Mæland.

"OBOS vil sende inn konkurransemelding til Konkurransetilsynet så snart som praktisk mulig og godkjennelse er ventet innen 25 virkedager etter at konkurransemeldingen er sendt inn. Det kan imidlertid ikke gis noen garanti for at slik godkjennelse vil bli mottatt innenfor den nevnte tidsrammen", skriver boliggiganten i en melding.

OBOS er representert i styret i BWG Homes gjennom Daniel Kjørberg Siraj. Daniel Kjørberg Siraj vil ikke delta i evalueringen av tilbudet eller relaterte diskusjoner i styret i BWG Homes.

"I tråd med verdipapirhandellovens krav vil styret gi en uttalelse til aksjonærene om tilbudet som kommer fra OBOS. Uttalelsen søkes fremlagt så tidlig som mulig og senest innen en uke før utløpet av tilbudsperioden", melder BWG Homes.

BWG-styret vil for øvrig løpende vurdere situasjonen i tråd med gjeldende verdipapirregelverk, og selskapet vil informere markedet og selskapets aksjonærer når dette er påkrevet.

BWG Homes ASA har engasjert advokatfirma Thommessen som juridisk rådgiver i forbindelse med prosessen.