Foto: Tomasz Majewski/LINK LandskapFoto: Tomasz Majewski/LINK LandskapFoto: Tomasz Majewski/LINK Landskap

LINK gir liv til Aker Brygge

LINK Landskap revitaliserer uteområdene på Aker Brygge for Norwegian Property.

Både uteområdene, handelsområdene og kontorene på Aker Brygge får nytt liv når Norwegian Property revitaliserer bydelen frem mot 2015. Første etappe av oppgraderingen av uteområdene åpnet offisielt med marinaprosjektet og Stranden 3. mai.

LINK Landskap er landskapsarkitekt for uteområdene., skriver LINK i en pressemelding fredag.

– Prosjektet er historisk viktig for oss, fordi kontoret ble grunnlagt da vi vant den først konkurransen om Aker Brygge i 1985, sier stolt leder at LINK Landskap Anne Pia Møllenhus i pressemeldingen.

– At vi har fått lov til å komme på gjenvisitt og gi vårt bidrag til å revitalisere bydelen, kjennes som et stort ansvar. Aker Brygge er kjent langt ut over Norges landegrenser, og har en plass i alles hjerter, nettopp på grunn av byrommene. Vi legger stor prestisje i å bidra til at dette skal forbli en gave til byen med uteområder som begeistrer og som er robuste og velfungerende, sier hun.

Hovedutfordringen i prosjektet har, ifølge LINK, vært å forenkle gateprofilen.

– Vi har ryddet, flyttet og fjernet for å konsolidere promenadens forskjellige programmer i en bredere gangsone som nå løper parallelt med kaifronten istedenfor fasadene. Dette gir mer plass til opphold langs Stranden, samt rom for midlertidige og spontane programmer. Resultatet er en mer dynamisk opplevelse av Stranden, skriver LINK i pressemeldingen.