Arkitekt Kjell Dybedal (fra venstre), byggherrer Vidar Hartvigsen og Bjørg Ytre-Eide, Hagji Shala i entreprenør og murmester SH Bygg og Svein Sunnvoll i rådgivende ingeniør Høyer Finseth tok imot Murverksprisen 2014 for vinnerprosjektet Villa Gjensyn. Foto: Jan Eldegard

Prisutdeling og fagprat under Norsk murdag

Norsk murdag gikk av stabelen torsdag, og mur- og betongbransjen fikk både se fremover mot nye utfordringer og løsninger, samt feire vinneren av årets murverkspris.

I begynnelsen av april i år kunne Byggeindustrien fortelle at vinneren av årets murverkspris er Villa Gjensyn, tegnet av arkitekt Kjell Dybedal, og oppført av SH Bygg. Under torsdagens murdag i Oslo fikk arkitekt, entreprenør, byggherre og rådgivende ingeniør på bygget ta imot Murverksprisen 2014.

Juryen skriver i sin begrunnelse for tildelingen at de i Villa Gjensyn opplevde en bolig med sjel i et tilsynelatende enkelt oppslag.

– Inspirerende og oppløftende, skriver juryen om prisvinneren.

Solid vinner

Jan Eldegard, daglig leder i bransjeorganet for mur- og betongbransjen, Byggutengrenser, uttaler til Byggeindustrien at han har et veldig godt inntrykk av vinnerprosjektet.

– Boligen er bygget med robuste materialer, romløsninger utnytter lysinnfall på en framifrå måte, og byggherren har vært svært involvert for å finne gode detaljløsninger. Entreprenør har gjort et strålende arbeid med høy kvalitet både utvendig og innvendig i boligen, slik at byggherren har fått det huset de ønsket seg. Kort sagt et hus der alle parter er stolte av å ha deltatt i prosessen fram til et vinnerprosjekt, sier Eldegard.

Byggutengrenser arrangerer Nors murdag i samarbeid med SINTEF Byggforsk, NTNU og murbransjen.

Ser fremover

Under murdagen kunne deltakerne få med seg faglige og inspirerende innlegg. Blant annet talte forskningssjef Jan Olav Hjermann i SINTEF Byggforsk om klimaendringene man opplever i Norge, og hvilke konsekvenser dette får for norske byggeløsninger.

I tillegg til de tematiske faglige innleggene, fikk man også presentert en rekke spennende prosjekter, som for eksempel «The Grotto», et unikt underjordisk fellesareal som skal oppføres ytterst på Sørenga i 2016.

Les mer om Norsk murdag i Byggeindustriens papirutgave, som gis ut 15. mai.

Tegn abonnement her.