Utlyser 40 millioner til klimaeffektiv transport og LNG

Transnova utlyser inntil 40 millioner kroner til prosjekter som skal bidra til klimaeffektive transportløsninger.

Prosjekter som bidrar til bedre infrastruktur for LNG inviteres spesielt til å søke. I juni arrangeres det søkerseminarer og 22. august er fristen dersom du ønsker en forhåndsvurdering av din søknad.

Har du en god ide som fremmer klimaeffektiv transport? Gjennom denne utlysningen vil Transnova støtte prosjekter som reduserer CO 2‑utslippene ved å:

  • Erstatte fossile drivstoff med fornybare drivstoff og energibærere som gir lavere – eller ingen CO 2-utslipp
  • Bidra til utvikling og økt bruk av klimaeffektive transportformer
  • Bidra til at transportomfanget reduseres
  • Bidra til energieffektivisering innen transportsektoren

Prioriterer infrastruktur til nærskipsfart

Samferdselsdepartementet har varslet at de vil styrke nærskipsfartens konkurransekraft. Transnova er i den sammenheng særlig bedt om å prioritere infrastruktur til skipsfart.Det kan søkes om støtte til alle typer prosjekter som bidrar til målsetningene til programmet, men aktører som ønsker å bidra til en bedre LNG-infrastruktur inviteres særlig til å søke denne utlysningen.

Skissesøknad og søkerseminar

Frist for å søke støtte innenfor dette programmet er 19. september. Transnova har åpnet for forhåndsvurdering av skisser til søknader. Potensielle søkere oppfordres derfor til å sende en skisse av søknaden i forkant av endelig søknadsfrist. Frist for innsendelse av skisse er 22. august.

Det arrangeres søkerseminar i Oslo, Trondheim, Stavanger, Bergen, Kristiansand og Tromsø i juni.

Her finner du mer informasjon