Illustrasjonsfoto

Færre blokkleiligheter i første kvartal

I løpet av første kvartal i år ble det gitt igangsettelsestillatelse til 22 prosent færre boliger enn samme kvartal i fjor. For blokkleiligheter har tallet gått ned med 37 prosent.

Det skriver Statistisk sentralbyrå (SSB) på sine nettsider.

I første kvartal 2014 ble det gitt igangsettingstillatelse til bygging av nesten 6.200 boliger med i alt 873.000 kvadratmeter bruksareal til bolig. Dette er 22 prosent færre boliger enn i samme kvartal i 2013. Størst var nedgangen for blokkleiligheter og bygninger for bofellesskap, viser SSBs tall.

Antallet igangsettingstillatelser til boliger i blokker har i samme periode gått ned vel 37 prosent sammenlignet med første kvartal i fjor. Tilsvarende har nedgangen for bygning for bofellesskap vært på vel 61 prosent, skriver SSB.

Hvis man ser på igangsettingstillatelsene per fylke, er det Rogaland som ligger på topp. Der ble det gitt igangsettingstillatelse til bygging av 1.140 boliger. Deretter kommer fylkene Akershus og Sør-Trøndelag med henholdsvis 874 og 695 boliger.

I første kvartal 2014 ble det gitt igangsettingstillatelse til bygging av 1.049.000 kvadratmeter bruksareal til næringsbygg. Dette tilsvarer en økning på nesten 25 prosent fra samme kvartal året før. Det var særlig mer areal til samferdsel- og kommunikasjon, kontor- og forretning samt industri- og lager som bidro til oppgangen, heter det i SSBs kvartalsrapport.