Enige om Bergens nye medieby

Entra Eiendom har kommet til enighet om leiekontraktene til mediebedriftene som skal inn i MediaCity Bergen.

TV 2, NRK, Bergens Tidende, Bergensavisen, medieutdanningen ved Universitetet i Bergen og grafikkselskapet Vizrt har blitt enige om å flytte sin virksomhet i Bergen til Lars Hilles Gate 30. Eiendommen er eiet av Entra OPF som igjen eies av Entra og Oslo Pensjonsforsikring med 50 prosent hver.

Entra OPF vant i begynnelsen av 2013 konkurransen om å huse et internasjonalt ledende miljø for innovasjon og kunnskapsutvikling for 1.200 ansatte og studenter innen media. Siden begynnelsen av 2013 har Entra OPF arbeidet tett sammen med medieaktørene for å komme frem til de beste løsningene for etableringen av MediaCity Bergen.

- Vi er stolte av at de toneangivende mediehusene og utdannings- og forskningsmiljøene har valgt vår løsning for å samles i ett felles miljø. MediaCity Bergen skal bli det mest fremtidsrettede stedet for å drive medieproduksjon. MediaCity Bergen blir et unikt samarbeidsprosjekt, hvor mange aktører har jobbet sammen lenge for å gjøre dette mulig, sier Klaus-Anders Nysteen, administrerende direktør i Entra.

Eiendommen Lars Hilles gate 30 består i dag av ca. 35.000 kvadratmeter og skal etter planen utvides med ca. 10 000 nye kvadratmeter til totalt ca. 45 000 kvadratmeter. Eiendommen vil fremstå som et signalbygg og vil være en viktig del av utviklingen av området rundt Nygårdstangen i Bergen. Prosjektet har en total investeringsramme på ca. NOK 1,5 mrd, inkludert byggets inngangsverdi. Utleiegraden i prosjektet er p.t. ca. 67 %.

Det er knyttet forbehold til oppnådd regulering samt styreforbehold i henholdsvis Entra og Oslo Pensjonsforsikring.