Ill. Tomas Gundersen

Vraket modulløsning på hotell i Stavanger

Backe Bygg as i Stavanger har fått oppgaven med å bygge nytt forretningshotell for Choice kjeden. Opprinnelig var planen å bruke komplette moduler fra utlandet, men man gikk til slutt for en tradisjonell løsning.

Hotellet får 184 rom og blir lokalisert sentralt på Forus. Det bygges med tilhørende møterom-fasiliteter, storkjøkken, spisesaler og resepsjonsområde.

– Vi er spesielt glade for å få på plass denne kontrakten, da byggherrens utgangspunkt var å bruke komplette hotellrom-moduler levert fra utlandet. Men i tett samarbeid med Base Property, Novaform as og et team av kreative lokale underentreprenører, utviklet Backe Bygg prosjektet godt innenfor kostnadsrammene og aktuelle kvalitetskrav. Vi bygger i all hovedsak på tradisjonelle bygningselementer, som lette prefabrikkerte fasadeelementer, plattendekker, prefabrikkerte baderomskabiner og stedstøpte avstivende konstruksjoner. Da det er flere hotellprosjekter under utvikling i Stavangerområdet som også ser på moduler, håper vi at vårt konsept blir en løsning flere ønsker å bruke. Dette ikke bare som følge av at våre priser er like eller bedre, men også fordi prosjekt- og kontraktsrisiko reduseres betraktelig. Videre vil fremtidig service og vedlikehold være av en helt annen kvalitet enn om dette skulle ha blitt organisert fra utlandet, mener daglig leder Sjur Elling Hana, daglig leder i Backe Bygg.

– De valgte løsningene er slik vi ser det også mer robuste i forhold til brann og lydkrav. Videre vilfremtidige tilpasninger være mye enklere å få til i dette konseptet, legger Hana til.

Prosjektering starter i disse dager og oppstart på byggeplass er allerede i august/september 2014.