Sara Bertinussen tilbake til Hjellnes Consult

Sara Bertinussen (31) er ansatt som energi- og miljørådgiver med ansvar for bærekraftig utvikling i Hjellnes Consult, hvor hun tidligere jobbet som rådgiver.

Bertinussen har mastergrad i integrert energidesign og VVS fra universitetet i Nottingham, og jobbet to år i Hjellnes Consult etter fullførte studier. Den gang utdannet hun seg til BREEAM internasjonal revisor fra Storbritania gjennom BRE. Deretter var hun prosjekteringsleder i GK Rør i to år, og så et snaut år som teknisk direktør i Trox Auranor.

– Det var veldig spennende og lærerikt, men det ble for langt å pendle. Nå er det veldig fint å være tilbake i Hjellnes Consult. Her vil jeg få brukt for alt jeg har lært så langt i min yrkesaktive karriere, fastslår Bertinussen.

– Vi er glad for å få henne tilbake. Sara er et tilskudd for oss både faglig og sosialt, sier direktør for bygg og eiendom Roar Smelhus.

Selskap i vekst

Bertinussen sier det har skjedd mye spennende i Hjellnes Consult siden hun jobbet der sist.

– Mange nye mennesker har begynt å jobbe her og det har skjedd mye utvikling i selskapet. Jeg ser det spesielt innenfor områdene energi og miljø i bygg, men også innenfor satsninger som bærekraftig utvikling, fornybar energi og by- sted- og eiendomsutvikling hvor Hjellnes Consult har gjort klare grep, mener hun. Dette gjenspeiler seg også i selskapets prosjektportefølje, hvor Østfoldsykehuset, Campus Ås, Fornebu Senter, Munch og Nye Deichmann hovedbibliotek er eksempler på store og komplekse prosjekter.

– I Hjellnes Consult opererer vi med slagordet "Sammen designer vi fremtiden". Dette opplever jeg at bedriften lever opp til - mange av disse prosjektene blir nettopp til i samarbeid med andre toneangivende selskaper i næringen, sier Bertinussen.

Bygg i kontekst

Hun skal bidra i prosjekter innenfor de temaene hvor hun er utdannet og har erfaring fra, og i tillegg får hun et overordnet ansvar for at alle selskapets tjenester har et bærekraftig perspektiv.

– Vi vil systematisere våre tjenester og kompetanse innen bærekraftig utvikling, sier Bertinussen. Hun skal jobbe tett sammen med Bjørn-Yngve Kinzler Eriksen, fagansvarlig energi og miljø, og miljøansvarlig Eirik Wærner.

– Blant annet handler bærekraft om å se bygg i kontekst, og ikke isolert. Denne tankegangen ser vi at brer om seg nå, sier Bertinussen.

Verdiskapende tiltak

Dessuten er det viktig å koble miljøverktøy opp mot myndighetskrav- for eksempel å knytte miljøklassifiseringsverktøyet Breeam til miljøoppfølgingsprogram.

– For oss som rådgivere handler det også om å vite hva slags ansvar vi har ut over eget fag, og da er det viktig å ha fullstendig oversikt. Dessuten handler bærekraft om å foreslå tiltak som er verdiskapende for kunden. Er det ikke verdiskapende, er det ikke noe å drive med, understreker Bertinussen.