– Etter å ha investert fem millioner kroner i nytt moderne produksjonsutstyr er det gledelig å oppleve hvordan markedet tar imot vårt nye produkt, sier Espen Hoff, administrerende direktør i Inwido.

Suksess for Frekhaug med energivindu

Etter kort tid i markedet har det nye trelagsvinduet til Frekhaug blitt positivt mottatt.

– Med et flott utseende og som samtidig tilfredsstiller de nye energikravene, er dette et vindu for framtiden. Vi er superfornøyd og kommer til å bestille flere, sier Tom Erik Ringstrøm, salgssjef proff hos Maxbo Torper.

Vindu- og dørprodusenten Inwido sto ved årsskiftet klar med et nytt trelagsvindu, heter det i en melding fra selskapet.

– Etter å ha investert fem millioner kroner i nytt moderne produksjonsutstyr er det gledelig å oppleve hvordan markedet tar imot vårt nye produkt, sier Espen Hoff, administrerende direktør i Inwido.

Fra to- til trelagsvinduer

Ifølge Ringstrøm hos Maxbo Torper så passer det nye vinduet godt til boligene i regionen de dekker.

– Vi har et marked med særlig mange gårder og eldre hus. Dette vinduet kan likevel dekke behovet til langt flere boligtyper. Den første pallen vi bestilte var på 15 vinduer og var til et nytt tømmerhus som snart står klar. Kunden er svært fornøyd, både med utseende og isolasjonsevnen, sier Ringstrøm.

– Det er fortsatt mange håndverkere som av gammel vane fortsatt bruker tolagsvinduer. Med tanke på kravene fra norske myndigheter om energieffektivitet og kundenes krav til komfort så burde langt flere gå over til trelagsvinduer, mener Hoff. Ringstrøm sier seg enig og tror det bare er et tidsspørsmål før dette skjer.

Innenfor passivhus-standarden

Ifølge Hoff er det flere fordeler med det nye vinduet og som er årsaken til at det blir tatt så vel imot i markedet.

– For det første har vi lagt vekt på å opprettholde det som tradisjonelt kjennetegner Frekhaug vinduet, nemlig detaljene og finessene. Vinduet får gjennom dette et veldig klassisk utseende. Dette har vi kombinert med en solid konstruksjon og med få bevegelige deler. Både karm og ramme er laget i laminert tre for å sikre styrke og stabilitet. Samtidig har vi klart å lage et vindu som tilfredsstiller de strenge kravene til energivennlige vinduer. Med sin u-verdi på 0,76 ligger den godt innenfor passivhus-standarden og har dermed en av bransjens beste isolasjonsevner. Jeg tror det er alle disse elementene som markedet har tatt så godt imot, sier Hoff.