Rekordnotering på Oslo Børs

Hovedindeksen på Oslo Børs hadde en oppgang på 0,17 prosent til 583,78 poeng onsdag. Sluttnoteringen er den høyeste noen gang.

Indeksen var oppe i 586,10 poeng på sitt høyeste i løpet av dagen, melder Hegnar Online.

Statoil og Telenor bidro til å trekke hovedindeksen opp med en oppgang på henholdsvis 0,54 og 0,86 prosent. Enda større oppgang var det for Storebrand som hadde en oppgang på 5,28 prosent etter å ha lagt fram positive kvartalsresultater onsdag morgen.

Schibsted-aksjen var ned 2,53 prosent onsdag ettermiddag etter at konsernet la fram et noe svakere resultat for første kvartal enn i samme kvartal i fjor. Samtidig økte inntektene fra digitale plattformer, en utvikling som vil fortsette i framtiden, påpekte Schibsted.

Også Norwegian la fram negative kvartalsresultater som viste et større underskudd. Selskapets hadde falt 0,82 ved børsdagens slutt.

Oppgang var det derimot for DNB med 0,1 prosent og for Seadrill med 0,87 prosent. Også Yara-aksjen steg i verdi og hadde en økning på 0,22 prosent.

Et fat nordsjøolje kostet onsdag ettermiddag 107,50 dollar. Amerikansk lettolje ble omsatt for 100,71 dollar fatet.

Ute i Europa hadde FTSE-indeksen i London en nedgang på 0,2 prosent. DAX-indeksen i Frankfurt og CAC-indeksen i Paris hadde stigning på henholdsvis 0,4 og 0,3 prosent.