Kataloghus U- 590 fra Urbanhus som har vært i «Årets hjem» på TV Norge og i diverse medier som Aftenposten, Ditt hus og Vi Bygger Nytt. Det er bygd i lerk og Cembrit fasadeplater.

Urbanhus utvider samarbeidet med Optimera

Huskjeden Urbanhus har inngått ny partneravtale med Optimera og ser på løsningen som et skritt på veien til papirløs byggeplass.

Tjenestespekter, produktbredde og automatisering av dokumentasjonsoppbygging var avgjørende faktorer for valget. Både Urbanhus og deres forhandlere er bundet av avtalen. I 2013 inngikk huskjeden kontrakt for oppføring av 62 boliger med gjennomsnittspris på fire millioner kroner, heter det i en pressemelding fra Optimera.

Mer enn pris

Optimera har gjennom flere år utviklet anlegg, bedriftskultur, kategorier og tjenestetilbud for å være en partner som bidrar til effektivisering av produksjon og nye muligheter. Dette som ledd i en strategi hvor byggevarer til konkurransedyktige priser alene ikke er nok når et byggevareselskap skal være partner for byggebransjens proffaktører

Urbanhus er en ung huskjede som med friskt blikk utelukkende satser på funkisinspirerte boliger. Fire medarbeidere på tegning- og arkitekturprosjektering sørger for utvikling av boligene etter kundenes ønsker. Hovedkontoret ligger i Haugesund og kjeden er representert gjennom selvstendige og selveide forhandlere i Stavanger, Bergen, Os, Fosnavåg, Molde, Trondheim, Ringsaker, Oslo og Haugesund. Kjeden har opplevd sterk vekst og omsetter nå årlig for rundt 250 millioner kroner.

Konstruksjonspakker

– Det er viktig at våre leverandører er tett på der forhandlerne våre er. Optimera fungerer som en nær samarbeidspartner og utvidet del av organisasjonen vår. Det handler om bred tilgang på produkter og konsepter levert til riktig tid ute på byggeplass, sier daglig leder Åse Kristin Foss i Urban eiendomsutvikling AS som drifter kjeden.

Urbanhus har i en periode brukt konstruksjonspakker for å rasjonalisere byggeprosessene. Konstruksjonspakker innebærer at materialene skjæres til på fabrikk og leveres som byggesett.

– Vi skal fremstå profesjonelle fra første kundekontakt til overlevering. Konstruksjonspakker gir en mer ryddig byggeplass. Det er viktig både for HMS og helhetsinntrykket overfor kundene, fremholder Foss.

Dokumentasjonsløsning

Dokumentasjon er også et viktig element i avtalen, og i følge pressemeldingen er denne så viktig at myndighetene ikke utsteder ferdigattest før lovpålagt dokumentasjon er på plass.

– Urbanhus vil nå bruke dokumentasjonsløsninger til Optimera som sørger for at dokumentasjonen bygges opp automatisk og papirløst også når underleverandører gjør innkjøp til et boligprosjekt, opplyser Jan Rostad som er salgsdirektør i Optimera Proff og Montér.

Urbanhus ser løsningen som et skritt på veien til papirløs byggeplass.

Matcher identiteten

Urbanhus leverer hjem som skal matche identiteten til byggherren. Huskjeden bygger moderne funkisinspirerte hus som ferdighus eller arkitekttegnet fra bunnen av, var på markedet med helt ny boligkatalog høsten 2013 og har digital markedsføring og sosiale medier som en viktig del av sin kommunikasjonsstrategi. Urbanhus deltar i prosessen fra idé, via tomtetilpasning og frem til ferdig bygg.

Optimera er Norges største aktør innen salg og distribusjon av byggevarer, trelast og interiør med 140 utsalgssteder, 2000 ansatte og nærmere syv milliarder i omsetning.

Dette huset er tegnet etter kundens ønsker og tilpasset tomt. Oppført i royalkledning og vedlikeholdsfri fasadeplater (Alutiles).