- Vi mener at vi er i rute, og er veldig fornøyd med bidraget fra partnerne og prosjektteamet så langt, sier Halvard Kilde, leder av BA2015 og til daglig administrerende direktør i Metier. (Foto: Sindre Sverdrup Strand)

- BA2015 i rute

BA2015, hvor hovedmålsettingen er å utvikle en BAE-næring i verdensklasse, hadde nylig programstyremøte. Resultatene som ble fremlagt viser at programmet er i rute.

Programmet har seks overordnede resultatmål:

1. Dokumentere og implementere internasjonal beste praksis i den Norske BAE næringen 2. Etablere Prosjektakademiet for BAE næringen, og gjennom dette akademiet bygge unik og viktig prosjektkunnskap i hele BAE næringen 3. Å opprette et norsk “Center of excellence” ved NTNU basert på erfaringene fra Construction Industry Institute (www.construction-institute.org) 4. Etablere en database for konkret prestasjonsmåling og benchmarking 5. Utvikle NTNU som den beste utdanningsinstitusjonen innen prosjekt-, prosjektering- og produksjonsledelse i Europa

6.Å gjennomføre 20-25 demonstrasjonsprosjekter

Partnere i BA2015 programmet er pr. mai 2014:

COWI, Faveo, Helse Sør-Øst/Sykehuset Vestfold, Jernbaneverket, Metier, NTNU, Rambøll, Skanska, Statsbygg, Statnett, Sykehuset Vestfold, TerraMar, ViaNova, OEC.

- BA2015 er et omfattende program for å bidra til å heve den norske BAE-næringen til verdensklasse. Det er ambisiøst, med tema både innen miljø, sikkerhet, bærekraftig bygging og prosjektledelse. Men vi mener at vi er i rute, og er veldig fornøyd med bidraget fra partnerne og prosjektteamet så langt, sier Halvard Kilde, leder av BA2015 og til daglig administrerende direktør i Metier.

BA 2015 har nå et aktivt samarbeid med Construction Industry Institute (CII) i USA.

- Dette gir næringen verdifull tilgang på prosjekterfaring fra de ledende organisasjonene internasjonalt, nær 3.000 prosjekter, og de ulike metodene og sjekklistene oversettes og tilpasses til norsk og til norske forhold. I tillegg er et unikt rammeverk for benchmarking lansert, der man kan sammenlikne egne prosjekter mot «beste praksis». Byggenæringens Prosjektskole er også lansert, og tilgjengeliggjør relevant prosjektutdanning for folk på alle nivåer i næringen. Sist, men ikke minst er allerede 15 demonstrasjonsprosjekter (av total målsetning på 20-25) i gang, heter det i en melding fra BA2015.