Vil skape innovasjonsarena for dørmiljø og ventilasjon

Etat for utbygging i Bergen og Undervisningsbygg arrangerer to konferanser for innovasjon i Oslo i mai.

De to etatene skal onsdag 21. mai arrangere dialogkonferanser om dørmiljø og ventilasjon i nye passivhus, samt i eksisterende bygg.

Det skriver Undervisningsbygg i Oslo i en pressemelding på sine nettsider tirsdag.

Undervisningsbygg har, ifølge pressemeldingen, lyktes godt med lignende prosesser tidligere, blant annet i forkant av utfasingen av oljefyring i alle Osloskoler – et prosjekt som ble ferdigstilt i 2011.

Ønsker dialog

– Formålet med prosjektet er å etablere en tidlig dialog med markedet for å formidle våre behov, få innspill fra deltakerne om hvordan behovet kan dekkes på en best mulig måte, og få god oversikt over alternative løsninger. Vi ønsker i samarbeid med bransjen å gjennomføre en innovasjonsprosess for å frembringe nye og bedre løsninger for både ventilasjon og dørmiljø, forklarer Magnar Skår, seksjonsleder i Undervisningsbygg.

Dialogkonferansen er første fase i prosjektet. På bakgrunn av den åpne dialogkonferansen ønskes det at interesserte leverandører skal delta i en innovasjonskonkurranse hvor de skal beskrive sine løsninger.

Realiserer vinnerløsningene

Målet er, ifølge Undervisningsbygg, å få best mulig kunnskap om mulighetsrommet og alternative løsninger. Det kåres totalt inntil åtte vinnere, ut fra fastsatte tildelingskriterier. Vinnerne blir premiert med 100.000 hver.

De premierte forslagene skal også videreføres i utviklingsprosjekter. Etat for utbygging i Bergen kommune og Undervisningsbygg vil kunne bidra inn i utviklingsprosjektene med kompetanse etter nærmere avtale, heter det i pressemeldingen.

Konferansene arrangeres i NHOs lokaler i Næringslivets hus i Oslo. Konferansen for dørmiljø er fra klokken 09:15 til 11:00, før konferansen for ventilasjon settes i gang klokken 13:15 og avsluttes 15:00.