Færre arbeidsledige i påskemåneden april

500 færre ble helt arbeidsledige i løpet av april sammenlignet med samme måned i fjor, viser sesongjusterte tall fra Nav.

Summen av helt arbeidsledige og arbeidssøkere på tiltak falt med 1.500 personer, justert for normale sesongvariasjoner, melder Nav.

– Nedgangen vi ser i april, kan i hovedsak forklares ved at det er få som melder seg arbeidsledig i påsken. I år falt påsken i april, mens den i fjor falt i mars. Dette har ført til vesentlig færre nye ledige i april i år sammenlignet med i april i fjor, sier arbeids- og velferdsdirektør Joakim Lystad.

Ledigheten falt mest for personer uten yrkesbakgrunn og for dem med bakgrunn fra reiseliv og transport, målt i antall personer. Yrkesgruppene med den største økningen i ledigheten den siste måneden er bygg- og anleggsarbeid og barne- og ungdomsarbeid.

Sogn og Fjordane og Hedmark var fylkene som sto for den prosentvis største nedgangen i ledigheten i april, mens ledigheten økte mest i Vest-Agder og Nordland.

6000 flere ledige

De ikke sesongjusterte tallene viser at det ved utgangen av april var registrert 74.600 personer som helt ledige hos Nav, som tilsvarer en økning på 6000 sammenlignet med april i fjor.

Arbeidsledigheten i april i år tilsvarte 2,8 prosent av arbeidsstyrken mot 2,6 prosent for ett år siden. Det tilsvarer en økning på 8 prosent.

Samlede tall

Helt ledige og arbeidssøkere på tiltak var i alt 91.400 personer ved utgangen av april, noe som tilsvarer 3,4 prosent av arbeidsstyrken. Dette er 3.100 flere en i april i fjor, da 3,3 prosent av arbeidsstyrken var helt ledige eller arbeidssøkere på tiltak.