Trond Joelson

Sikrings- og beskyttelseskonferansen i gang

Objektsikkerhet, fokus på beskyttelse og trusselbilde mot eiendom og bygg er blant temaene som tas opp på konferansen i Oslo Militære Samfund på Akershus festning i dag. Interessen er stor – det er påmeldt over 150 deltakere fra inn- og utland.

Det er Kompetansesenter for sikring av bygg, organisert som en del av Forsvarsbygg, som arrangerer Norges første konferanse omkring disse teamene. Primærgruppen er både offentlig og privat sektor og innehavere av såkalte skjermingsverdige bygg.

Kompetansesenteret sitter på et unikt flerfaglig rådgivningsmiljø angående beskyttelse og sikring mot terror, sabotasje og andre fiendtlige anslag, og finansieres gjennom oppdrag.

Denne konferansen går over to hele dager, og kan tilby et bredt program innen temaer som sikkerhetstrusler mot bygninger, sikkerhetsutfordringer i byområder og løsninger for beskyttelse og sikring.

Blant konferansedeltakere med egne foredrag finner vi representanter både fra Nasjonal sikkerhetsmyndighet, Dir. for samfunnssikkerhet og beredskap, Politiets sikkerhetstjeneste, Forsvarets forskningsinstitutt, i tillegg til ressurser fra Kompetansesenterets egne rekker.

Byggeindustrien kommer tilbake med fyldig reportasje.