Terje Venold Veidekke

Venold styremedlem i Sporveien

Terje Venold (63) er valgt som nytt styremedlem i Sporveien Oslo AS, Norges største leverandør av kollektivreiser.

Venold har lang erfaring som konsernsjef i Veidekke ASA. Han er utdannet siviløkonom og har lang og solid kompetanse fra norsk næringsliv og samferdselssektor. Han har også vært styreleder og styremedlem i en rekke store virksomheter. Venold var konsernsjef i Veidekke i perioden 1989 til 2013 og er i dag styreleder ved Handelshøyskolen BI og AksjeNorge og styremedlem i Ahlsell AB. Han har også verv som leder av representantskapet og valgkomiteen i Storebrand, medlem av bedriftsforsamlingen og valgkomiteen i Norsk Hydro. Han er foreslått som nytt medlem av bedriftsforsamlingen i Statoil og er leder av valgkomiteen i Borregaard.

- Sporveien er et spennende selskap med et viktig samfunnsoppdrag og en offensiv strategi for å forbedre og effektivisere virksomheten i årene fremover. Jeg ser frem til å bidra til dette arbeidet som styremedlem og gleder meg til å lære Sporveien enda bedre å kjenne, sier Terje R. Venold.

Sporveiens styre består etter valget av Terje R. Venold av følgende medlemmer: Styreleder Terje Thon, nestleder Siri Birgit Teigum, styremedlemmer Einar Enger, Gyrid Skalleberg Ingerø, Terje R. Venold, Sven Rune Aasen og Sveinar Bjørn Bones.

Johan Leif Øverland som har sittet i Sporveiens styre i flere år går over i et nytt verv som nestleder i styret i Unibuss. Unibuss er et datterselskap i Sporveien og Norges tredje største bussoperatør. Øverland besitter tung kompetanse innen kollektivtrafikk og har erfaring fra ledende posisjoner i flere av Norges største kollektivselskap, blant annet som administrerende direktør for Fjord 1 og Oslotrikken.