Caverion, 2013.Rami Hanafi

Caverion med Oslo Lufthavn-kontrakt

Caverion Oslo Prosjekt skal levere alarm- og adgangskontrollanlegg på den nye terminalen T2 på Gardermoen, kontrakten med Oslo Lufthavn ble inngått 25. april og er verdt 8,3 millioner.

Oslo Lufthavn har valgt OnGuard som plattform for den nye terminalen, dette er allerede installert av Caverion på 14 av Avinors øvrige flyplasser.

Caverions leveranse inkluderer sikkerhetsanlegg på ny pir, sentralbygning Øst og Vest samt utvidelse av flyside for å nevne noen områder, forteller Rolf Arne Trondhjem, Senior prosjektleder sikkerhet i Oslo Prosjekt.

Kontrakten har en foreløpig verdi på 8,3 MNOK, men det forventes at denne kommer til å øke.

Den nye terminalen T2 skal ved ferdigstillelse i 2017 ha en tilgjengelig kapasitet for å håndtere 28 millioner passasjerer. Dette er en betydelig økning fra dagens kapasitet på 17 millioner passasjerer.

Prosjektet starter umiddelbart og skal stå ferdig 28. april 2017.

Utbyggingsdirektør for T2-prosjektet, Knut Erik Nordby, uttalte ved kontraktsignering at; - Vi er sikre på å ha valgt rett leverandør for denne entreprisen.

Caverion har gjennom mange år vært leverandør av Lenel OnGuard.

- Vi mener dette er den aller beste løsningen for kunder som ønsker et «åpent» og brukervennlig toppsystem, som enkelt kan tilpasses morgendagens behov, sier Trondhjem i Caverion.

Caverion leverer også fullt integrerte multimedia-løsninger basert på OnGuard. Systemene leveres med en åpen og fleksibel arkitektur, som kan integreres i IT-systemene i den enkelte bedrift. Med helhetstenkning, systemintegrasjon og skreddersøm lager vi systemer som både er sikre og enkle å bruke.