Kleven Verft i Ulsteinvik. Foto: Kleven Verft

K. Nordang utvider kaianlegg i Ulsteinvik

Peabs datterselskap K. Nordang skal forlenge eksisterende kaianlegg med 145 meter for Kleven Verft i Ulsteinvik.

Det skriver Peab i en pressemelding mandag.

Oppdraget gjennomføres som en hovedentreprise, og har, ifølge Peab, en verdi på 34 millioner kroner eksklusive merverdiavgift. Grunnarbeidene er allerede i gang, og Nordisk Fundamentering er hyret inn for å sette ned 50 stålrørspeler.

– Når pelene er satt ned, skal vi armere og støpe. Deretter skal vi ha på plass betongelementer, dragere og dekke. Betongelementene produserer vi ved vårt anlegg på Stranda, sier distriktssjef Olav Årvik i K. Nordang i pressemeldingen.

Kleven Verft bygger avanserte offshorefartøy, og har i de senere satset på automatisering og robotisering av skrogproduksjonen, skriver Peab i pressemeldingen. Gjennom dette har verftet tatt tilbake en større del av byggeprosessen til Norge, og det er ifølge Peab dette som er grunnen til at de nå har et behov for å utvide verftet i Ulsteinvik.

– Vi har tidligere utført en del større og mindre fundamenteringsjobber for Kleven Verft, og har da hatt et godt samarbeid gjennom prosjektene. Logistikk og gode avtaler med alle aktører på verftet er, og har vært, viktig for et godt resultat for oss og byggherren, sier Olav Årvik.