<p>Olav Haugerud fra Protan åpnet den åpne delen av Takringens årsmøte.<br></p><p></p>Olav Haugerud.Konferansehotellet Marina Tower i Stockholm.Bjørn Henrik Christoffersen i Glava snakket om etterisolering.Janne Løken Bjørklund (til venstre) og Marianne Gram Hoel delte ut prisen for beste Takringen-leverandør 2013 til Inge Johansen (til venstre) og Bjørn Henrik Christoffersen i Glava.Takringen-leder Per E. Jørnsen.Gianni Balestriero i Nord Bitumi.Richard Millar i Biig.Jorunn S. Klakegg i Proresult.Daniel Urvalek i Islola.Eivind Olsen i Jackon.

Takringen vil øke takhøyden (Se bildekarusell)

30 år gamle Takringen vil se til blikkenslagerne når handelsbedriften går mot det langsiktige medlemstallmålet på 60. 1. mai-helgen er deltakere fra de 46 medlemsbedriftene i Stockholm på årsmøte.

Takringen arrangerte årsmøte for sine medlemmer første helgen i mai. Arrangementet var lagt til Stockholm, og det var rundt 70 medlemmer, leverandører og øvrige gjester med på både faglige og sosiale tiltak.

Daglig leder og Jørnsen Tak-grunnlegger Per E. Jørnsen, grunnla Takringen i 1984 under navnet Ektakon. Han gikk av med pensjon i 2004 som 67-åring, men leide seg ut til Takringen som daglig leder igjen 1. juni i fjor. Nå jakter Jørnsen på en etterfølger, men forteller at han trives med å være tilbake i bedriften.

– Det er veldig interessant å være tilbake. Jeg hadde jo ikke gjort det hvis jeg ikke syntes det var artig å holde på med dette, sier 77-åringen med et smil.

Under samme tak

Jørnsen forteller at man skal ha en ny leder på plass før 2015, men at Takringen og innleide Personal Utvelgelse skal bruke god tid på å finne riktig mann for jobben.

– Så langt har vi mottatt 35 søknader til stillingen. Ni av disse mener Personal Utvelgelse er aktuelle, fortalte Jørnsen til medlemmene under sin orientering i Årsmøtet.

I løpet av 2013 fikk Takringen også fem nye medlemsbedrifter, og allerede er én ny bedrift registrert, og én er på vei inn i 2014.

– Vi håper på fire – fem nye medlemmer i løpet av dette året også. På lengre sikt mener jeg Takringen bør sikte på 60 medlemmer, sier Jørnsen.

Hever blikket

77-åringen forteller at Takringen har beholdt form og innhold som før, også etter den aldri så lille medlemsomveltningen i utgangen av 2012, men at man nå ser på å øke takhøyden i bedriften.

– Frem til nå har vi kun henvendt oss til rene takentreprenører, men fremover vil vi også se mer på blikkenslagerne. Mange har også taktekking som en del av sitt assortiment, og de benytter seg av mange av produktene som vi har i Takringen.

Les mer om Takringens årsmøte i neste nummer av Byggeindustrien, som kommer i postkassen rundt 15. mai. Tegn abonnement her.