12,5 prosent nedgang i konkurs i april

Konkurstallene for april er noe lavere enn fjorårets tall.

Apriltallene fra Konkursregisteret viser at antall konkurser og tvangsavviklinger gikk ned med 12,5 prosent, sammenliknet med april i fjor. Det var 449 konkurser og tvangsavviklinger i landet som helhet, mens det tilsvarende antallet for april 2013 var 513.

Selv om det samlet sett var en nedgang i antall konkurser og tvangsavviklinger, var det flere konkurser enn i fjor. En nedgang i antall tvangsoppløsninger gjør at det samlede apriltallet ble lavere.

Fylkesvis er det store variasjoner. De fleste fylkene har god nedgang, mens Akershus, Oslo, Oppland, Telemark og Hordaland øker. Vi gjør oppmerksom på at det for enkelte fylker dreier det seg om svært lave tall, slik at små endringer i antallet kan gi store prosentvise utslag.

- Påsken var i april i år, og i mars i fjor. Det er ikke usannsynlig at dette er forklaringen på økningen vi så i forrige måned og nedgangen i denne måneden, sier underdirektør Karl Erik Rørmark ved Konkursregisteret

Fra årsskiftet og ut april har det alt i alt vært en svak økning sammenlignet med samme måneder i 2013. Antall konkurser har økt 5,3 prosent, tvangsavviklinger har sunket 22,6 prosent. Samlet sett er det en økning på 1,3%.