Norsk Standard NS-EN 13670:2009 + NA:2010

StedGardermoen, Norge
ArrangørNorsk betongforening
Fra07.05.2014
Til07.05.2014
TidspunktOnsdag kl 8.00 - 17.00

Utførelse av betongkonstruksjoner – konsekvenser og bruk av nytt regelverk

Oppdateringskurs i Norsk Standard "NS-EN 13670 Utførelse av betongkonstruksjoner - konsekvenser og bruk av nytt regelverk"

Den nye utførelsesstandarden for betongarbeider, NS-EN 13670 (med nasjonalt tillegg) erstattet NS 3465 i oktober 2010.

Denne omleggingen skjer samtidig som plan- og bygningsloven, med tilhørende forskrifter, har vært gjennom en grunnleggende revisjon. Lovverkets skjerpede krav til uavhengig kontroll og kontrollomfang, er implementert i de nasjonale tilleggene til de nye standardene.

Utførelse etter NS-EN 13670 er en forutsetning for at prosjekteringskriteriene i NS-EN 1992 (Eurokode-2) er

tilfredstilt.

NS-EN 13670 omfatter de samme arbeidsområdene som tidligere NS 3465, dvs organisering av prosjektet, kompetanse hos personellet, forskaling, armering, spennarmering, støping, elementmontasje, geometriske toleranser, kontroll og dokumentasjon.

NS-EN 13670 danner også bindeleddet mellom prosjekteringsstandardene og produktstandardene for de materialer og komponenter som inngår i betongkonstruksjonen. Standarden angir krav for hvordan de prosjekterende skal utforme produksjonsunderlaget.

Kurset henvender seg primært til de som prosjekter, utfører, kontrollerer og har tilsyn med betongkonstruksjoner. Alle disse må forholde seg til og ha kunnskaper om hvordan den nye standarden påvirker deres hverdag sammen med annet regelverk.

Foreleserne har vært sentrale personer ved utarbeidelsen av det nye regelverket med tilhørende nasjonalt tillegg, og de har således et solid grunnlag for tolkning og bruk av dette.

Kurset er godkjent av Betongopplæringsrådet (BOR).

Personer som i dag har et kompetansebevis basert på kompetansekravene i NS 3465 (bl. a. UPKU, UPKN, SPKU) eller NS 3420(SLU, SLN), kan etter kurset søke om å få oppdatert sitt kompetansebevis til nytt bevis basert på kompetansekravene gitt i det nasjonale tillegget til NS-EN 13670.

I tillegg kan personer som dokumentere et bestått tidligere" godkjent støpelederkurs", søke om kompetansebevis basert på kompetansekravene gitt i det nasjonale tillegget til NS-EN 13670.

BOR tildeler kompetansebevis til personer som oppfyller BOR sine krav (forkunnskaper, kurs og relevant praksis). BOR sine krav er basert på kompetansekravene gitt i det nasjonale tillegget (NA) til NS-EN13670.

Program og påmelding