Illustrasjonsfoto

Hvordan murer de beste murerne sine murer?

På Norsk Murdag 8. mai samles byggherrer, arkitekter, rådgivende ingeniører, entreprenører, murmestere, materialleverandører og alle andre som har interesse for å følge med i nye og spennende løsninger i murverk.

- Bygg i mur har sterke tradisjoner og er ryggraden i vår bybebyggelse. Mur gir arkitekten mulighet til å skape unike byggverk med innebygde kvaliteter som er viktige for å møte både eksisterende og nye tekniske og miljømessige krav, sier Jan Eldegard i Byggutengrenser.

- Når nærmere 100 mennesker samles i Gamle Logen vil hovedtemaet være at vi bygger for mennesker enten det er boliger, kontorbygg, kunstprosjekter eller rehabilitering - fortsetter han.

I programmet på murdagen finner vi temaer som klimatilpassing av bygg, løsninger for godt innemiljø og eksempler på god rehabilitering av vår eksisterende bebyggelse.

Det blir en rekke prosjektpresentasjoner som spenner fra kulturbygg til eneboliger og midt oppe i dette kunstprosjektet Grotte -den nye perlen ytterst på Sørenga.

Sist men ikke minst vil årets Murverkspris bli utdelt av skilandslaget representert ved Heidi Weng og Åge Skinstad. Her får man altså både mur, grotter og skisesongen presentert i løpet av en dag.

Årets vinner av Murverksprisen er tidligere omtalt på bygg.no

Norsk Murdag blir arrangert av Byggutengrenser i samarbeid med bedrifter i Norsk Murforum