Illustrasjonsfoto

Reguleringsplan for Lunner før sommerferien

Arbeidet med å lage forslag til reguleringsplan for ny rv. 4 fra Roa til Gran grense blir snart avsluttet. I juni blir planforslaget for den 4,2 km lange strekningen presentert og lagt ut til høring.

Når forslaget er lagt fram, kommer Lunner kommune og Statens vegvesen til å holde åpne møter for å informere om planen. Forslaget vil ligge ute til høring i seks uker for at de som ønsker å komme med merknader til planen kan gjøre det. Deretter vil Vegvesenet gå gjennom og behandle merknadene før planen blir sendt til politisk behandling i Gran og Lunner kommuner.

Mulig byggestart i 2016

- Vi håper å få reguleringsplanen ferdig behandlet og vedtatt i løpet av høsten, sier prosjekteringssleder Ole Kristian Haug i Statens vegvesen til vegvesen.no.

- Når planen er vedtatt av kommunestyrene, er det også en klagefrist. Byggestart kan bli mot slutten av 2016.

Ny firefelts motorveg med midtdeler mellom Roa og kommunegrensa er foreløpig kostnadsberegnet til litt under en milliard 2014-kroner. Økningen i forhold til tidligere kostnadsoverslag skyldes i hovedsak at Vegvesenet nå må betale full merverdiavgift på kjøp av varer og tjenester i forbindelse med vegbygging. Tallet er også justert etter generell prisstigning, gjeldende kronekurs og økt detaljeringsgrad.

Grunnerverv

Når reguleringsplanen er ferdig behandlet, kan prosessen med grunnerverv begynne. I utgangspunktet kan ikke Vegvesenet kjøpe eiendommer som trengs til vegbygging før finansieringa av vegen er klar. Men de som har en eiendom der boligen er markert med rødt i reguleringsplanen, dvs. at den må rives, kan få eiendommen innløst før finansieringa er på plass. De vil da få tilbud om markedspris for eiendommen. De som ønsker å vente til nærmere byggestart kan få erstatning til gjenskaffelsespris, det vil si at de skal kunne få seg en tilsvarende eiendom et annet sted.

Alle grunneiere vil få brev om saksgangen og tilbud om direkte kontakt med Statens vegvesen om hvordan eiendommen deres blir løst inn og erstattet.