Fredrik Åkesson er sjef for Atlas Copcos nye teknologi- og applikasjonssenter TAC.

Atlas Copco med nytt teknologisenter

Med et nytt teknologi- og applikasjonssenter (TAC) ønsker Atlas Copco å befeste sin ledende stilling innenfor anleggsarbeid.

TAC ligger ved Atlas Copcos fabrikk i Karlskrona i Sverige.

- Uansett om det er vei, flystripe eller byggverk vi snakker om, er nøkkelen til et robust underlag effektiv pakking av massen, sier Fredrik Åkesson, sjef for det nyutviklede teknikk- og applikasjonssenteret i en pressemelding fra Atlas Copco.

Vil øke kompetansen

Ifølge Åkesson er et av målene med TAC å øke kompetansen innen både infrastruktur og innen byggebransjen, og blant annet å skape et godt grunnlag for nye tekniske løsninger og anvendelser innen pakking/komprimering, fresing og asfaltlegging.

- Enorme muligheter

- Vi vil påvirke og støtte beslutningstakere, planleggere og innkjøpere innenfor bygg og anlegg, så vel som lokale og nasjonale myndigheter. Vår kompetanse kan brukes til å bygge robuste og holdbare veinett og minimere trafikkforstyrrelser som skyldes utbedrings- og vedlikeholdsarbeid. Det er enorme muligheter for å oppnå direkte og indirekte besparelser både med hensyn til tid og kostnader, sier Åkesson.

Fullskalatesting

Testfasilitetene hos TAC omfatter testområder både innendørs og utendørs og et fullt utstyrt laboratorium. Her forskes det på materialer og materialegenskaper ved komprimering. Testområdet innendørs er svært romslig slik at det også har plass til de to største valsene. Dette muliggjør fullskalatesting under kontrollerte forhold uansett vær eller årstid.

Maksimal ytelse

En testingeniør sikrer påliteligheten til testutstyret og sender dataene til analyse. Testresultatene sendes deretter til produktdesign- og utviklingsavdelingen som sørger for at de nye produktene yter maksimalt innen komprimering, fresing og asfaltlegging.