Klimaekspert Almås til SINTEF Byggforsk

Etter nesten 9 år som rådgiver i Multiconsult går klimaekspert Anders-Johan Almås til SINTEF Byggforsk for å forske på klimatilpasning og bærekraftige bygninger.

– Jeg har hatt 9 flotte år som rådgiver. Men etter endt doktorgrad har lysten til å forske mer økt betraktelig. I tillegg flytter jeg og familien til Sogndal, der det er et solid forskningsmiljø innen klimatilpasning og fornybar energi, sier Almås.

Almås har jobbet som rådgiver innen bygningsfysikk og energi, og har en doktorgrad innen klimatilpasning og bærekraftig oppgradering av bygninger. Han blir ansatt i avdeling Energi og arkitektur i Oslo, der han vil være tilknyttet faggruppe Klima, miljø og arkitektur som seniorforsker.

– Ansettelsen av Almås betyr en markant styrking av både fagmiljøet og forskningskapasiteten vår innenfor klima, bærekraft og byggeprosess, sier forskningssjef Anders Fylling i SINTEF Byggforsk.

Med sin solide erfaring vil Anders-Johan bidra sterkt til videreutvikling av instituttets virksomhet innenfor forskning på klimatilpasning generelt, og styrke muligheten til å tilby tjenester spesielt rettet mot rådgiverbransjen. Samtidig ser SINTEF Byggforsk dette som en god mulighet til å videreutvikle det faglige samarbeidet med Multiconsult. Forskning på klimatilpasning av bygninger og infrastruktur er et viktig satsingsområde for SINTEF Byggforsk.

– Det er veldig hyggelig å ønske Anders-Johan velkommen til oss. Han er en kapasitet på området og har gode kontakter mot NTNU, sier konserndirektør Hanne Rønneberg.

Anders-Johan Almås starter i SINTEF 1. september 2014.