Illustrasjonsfoto

Sindre Sverdrup Strand

600 leiligheter bygges i Nes

– Og det er bare starten, mener eiendomsutvikleren.

Tre leilighetsprosjekter på Årnes i Akershus-kommunen Nes slåss om kundene. 91 av 136 leiligheter som er under bygging er solgt eller reservert, men eiendomsutvikleren er overbevist om at de 600 planlagte leilighetene i tre områder utenfor kommunesentrum Årnes ikke kommer til å dekke behovet.

Det skriver Romerikes Blad på sine nettsider.

Pendlersatsing

– Jeg tror ikke det som bygges og prosjekteres i Årnes-området nå er tilstrekkelig. Prisene i og rundt Oslo vil gjøre at folk må strekke passeren noe når de skal skaffe seg bolig. I europeisk sammenheng er ikke en times pendling skremmende, sier Marius Christer Wold i Eiendomsmegler 1, selskapet som står for salg av leilighetene i to av leilighetskompleksene på Årnes.

– Bare starten

Samme innstilling har prosjektleder Bjørn Martin Akre i Nordbohus, som står bak det største prosjektet – «Årnesbyen».

– Dette er nok bare starten. Alle våre markedsundersøkelseser viser at det som bygges nå, vil bli slukt. Årnes er et sted for framtida. Jeg tror metningspunktet vil være av plassmessig karakter, og ikke et resultat av manglende etterspørsel, sier Akre.

Han legger til at de to første byggetrinnene, som vil gi rom for rundt 260 boenheter, bare utgjør rundt 15 prosent av det arealet Nordbohus disponerer på Drognesjordet. Men det er bare i første byggetrinn at det er planlagt ren blokkbebyggelse.